Državljanin BiH uhapšen u Hrvatskoj sa pet i po kg kokaina, otkrio ga pas!

Osumnjičeni je zaustavljen u petak u Čavlima, a sumnju da u vozilu neovlašteno posjeduje drogu potvrdio je i policijski pas za detekciju droga
Državljanin BiH 'pao' u Hrvatskoj sa pet i po kilograma kokaina, pas odigrao ključnu ulogu

(Pas je odigrao ključnu ulogu u otkrivanju droge – Foto: Policijska uprava primorsko-goranska)

Policijski službenici Hrvatske jučer su uhapsili te kazneno prijavili 49-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine i Srbije, u čijem su vozilu u Čavlima pokraj Rijeke pronašli više od pet i po kilograma kokaina.

Saopštila je to danas Policijska uprava primorsko-goranska.

Kriminalističko istraživanje protiv 49-godišnjeg državljanina BiH i Srbije, osumnjičenog za kazneno djelo “proizvodnje i prometa drogama”, proveli su radnici Službe kriminaliteta droga PU primorsko-goranske u saradnji sa službenicima saobraćajne policije Rijeke.

Osumnjičeni je zaustavljen u petak u Čavlima, a sumnju da u vozilu neovlašteno posjeduje drogu potvrdio je i policijski pas za detekciju droga.

Pretragom vozila, provedenom po nalogu sudije istrage Županijskog suda u Rijeci, u gepeku je pronađeno i oduzeto pet paketa s ukupno pet kilograma i 525 grama kokaina.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je osumnjičeni 49-godišnjak drogu posjedovao radi dalje prodaje te je kazneno prijavljen nadležnom državnom tužilaštvu i predan pritvorskom nadzorniku. (a)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *