Neumski sveštenik iznajmljuje apartmane u crkvi: ‘Nema tu ništa neobično…’

Sveštenik don Mladen Šutalo izjavio je za index.hr da apartmani pripadaju Župi Gospe od Zdravlja i da će prihod od iznajmljivanja biti iskorišten za održavanje crkvenih objekata.

(Zanimljiva situacija nam dolazi nam iz Neuma- Foto: index.hr)

U crkvi svetog Nikole u Neumu od ove godine turistima se iznajmljuju apartmani. Pored glavnog ulaza postavljen je znak “Zvijezda mora – apartmani”, koji vodi posjetitelje do smještaja s pogledom na more, piše index.hr.

Apartmani su udaljeni 500 metara od mora i nude devet opcija, od studija od 22 kvadratna metra do najvećeg apartmana s tri spavaće sobe i 165 kvadratnih metara. Cijene u augustu kreću od 99 eura za studio, dok četiri noćenja u najvećem apartmanu koštaju 916 eura. Gosti su smještaj ocijenili s visokih 9,3, a na raspolaganju su besplatan parking i Wi-Fi.

Sveštenik don Mladen Šutalo izjavio je za index.hr da apartmani pripadaju Župi Gospe od Zdravlja i da će prihod od iznajmljivanja biti iskorišten za održavanje crkvenih objekata. Smještaj je otvoren sredinom jula, a za njega brine posebno osoblje.

“Sveštenik preuzima odgovornost za upravljanje župom dekretom mjesnog biskupa, a dio te odgovornosti uključuje i brigu o materijalnim dobrima,” zaključio je Šutalo.

Podijeli

2 0 komentara

  1. U Katoličkoj crkvi ne postoje “sveštenici,” nego “svećenici”. Tekst prezentira jedan u nizu “autogolova” Kršćanstva ili nedvojben (flagrantan) prekršaj negacije Radosne Vijesti, usp. Mt 10,7-15.

    • Pogledao sam i ovaj tekst je objavio hrvatski portal Index.hr. Ovdje je, po meni, jezički problem, a ne ‘negacija Radosne Vijesti’. U hrvatskom jeziku preovladava riječ svećenici, u bosanskom je dozvoljeno i sveštenici i svećenici

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *