Tuga u Srbiji: Na pruzi kod Lazarevca poginuli muškarac i dvoje djece

U saopćenju se naglašava da su svi uređaji na putnom prelazu bili uključeni i potpuno ispravni, i da ih je vozač putničkog vozila ignorisao
dvoje djece i muskarac poginuli a jedna osoba tesko povrijedjena kada su automobilom podletili pod voz na pruznom prelazu kod lazarevca

Muškarac i dvoje djece su poginuli, a jedna osoba je teško povrijeđena kada je u selu Petka kod Lazarevca automobil podletio pod voz.

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, nesreća se dogodila oko 12:45 sati.

Muškarac i dvoje djece su poginuli, a jedna osoba je teško povrijeđena kada je automobil marke “Audi” sletio pod voz na prijelazu preko pruge.

Voz je saobraćao na relaciji Prijepolje-Beograd, a trenutno je obustavljen željeznički saobraćaj u tom dijelu.

“Infrastruktura željeznica Srbije” izrazila je saučešće porodicama nastradalih i žaljenje zbog nesreće koja se dogodila.

U saopćenju se naglašava da su svi uređaji na putnom prelazu bili uključeni i potpuno ispravni, i da ih je vozač putničkog vozila ignorisao.

Dodaje se da su na lice mjesta odmah izašli MUP i Hitna pomoć.

“Infrastruktura željeznica Srbije i ovaj put ponovo upozorava i apeluje da se na putnim prijelazima poštuju propisi i saobraćajna signalizacija, da se vozi oprezno i odgovorno. Samo na taj način mogu se spriječiti ovakve nesreće i sačuvati ljudski životi”, piše u saopćenju. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *