Protest mještana Gornjih i Donjih Dubrava: Imaju vode svaki drugi dan i to svega sat!

Na današnjem okupljanju, mještani će zatražiti hitnu reakciju nadležnih institucija i rješenje ovog dugotrajnog problema.
voda, nestasica
(Mještani Gornjih i Donjih Dubrava godinama se suočavaju s problemima snabdijevanja strujom i vodom – Foto: Ilustracija)

Mještani Donjih i Gornjih Dubrava danas će se u 18 sati okupiti na školskom poligonu u svom naselju kako bi skrenuli pažnju na dugogodišnji problem vodosnabdijevanja.

Organizatori okupljanja ističu:

“Zadnjih 30 godina, mjesne zajednice Dubrave Donje i Dubrave Gornje, kao dvije najveće mjesne zajednice na području Grada Živinice, na čijem području djeluje Rudnik Kreka – Površinski kop Dubrave, kao i Međunarodni aerodrom Tuzla, ima permanentne redukcije u vodosnadbijevanju tokom cijele godine. Kuliminacija ovog stanja se dešava tokom ljetnog perioda svake godine, a naročito, kao nikada do sada, u proteklih mjesec dana gdje vodu dobijamo samo jedan sat tokom cijelog dana i to svaki drugi dan, dok istovremeno druge mjesne zajednice na području Grada Živinice imaju vodu ili 24 sata ili 16 sati dnevno.“

Na današnjem okupljanju, mještani će zatražiti hitnu reakciju nadležnih institucija i rješenje ovog dugotrajnog problema. (t)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *