Zeljković ponosan zbog hibridnih terena, objasnio i zašto su probijeni rokovi

On je podsjetio na važnost projekta izgradnje hibridnih terena za budućnost bh. nogometa, naglasivši da kvalitet infrastrukture direktno utiče na rezultate i komfor gledalaca.
(Vico Zeljković o hibridnim terenima – Foto: NS BiH)

Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, Vico Zeljković, izrazio je zadovoljstvo zbog uspješno završenih radova na hibridnim terenima širom zemlje. Iako su rokovi za završetak radova bili probijeni, Zeljković naglašava da je to učinjeno s ciljem osiguranja visokog kvaliteta.

“Ne mogu sakriti zadovoljstvo koje sam osjetio gledajući utakmice naših klubova u Evropi i domaće prvenstvo. Dok su mnogi stadioni u regiji i Evropi imali probleme s lošim terenima, naši stadioni su poslali pozitivnu sliku u svijet. Službena lica su potvrdila da su tereni u BiH u odličnom stanju”, rekao je Zeljković.

On je podsjetio na važnost projekta izgradnje hibridnih terena za budućnost bh. nogometa, naglasivši da kvalitet infrastrukture direktno utiče na rezultate i komfor gledalaca.

“Bilo je skeptika koji su dovodili u pitanje kvalitet radova, ali tereni su izdržali sve vremenske uvjete, od snijega do visokih temperatura. Od početka smo insistirali na kvalitetu u svakom segmentu, iako su rokovi bili produženi, sve je urađeno kako treba”, dodao je Zeljković.

Nakon završetka terena u Banjoj Luci, Sarajevu, Mostaru, Tuzli i Doboju, novi hibridni tereni uskoro će biti u funkciji u Širokom Brijegu i Posušju. Zeljković je također pohvalio klubove i sve koji rade na održavanju ovih terena, te najavio da će Savez preuzeti troškove održavanja kako bi olakšao posao klubovima.

“Ovdje priča ne staje”, zaključio je Zeljković, ističući da će Savez nastaviti s ulaganjima u infrastrukturu kako bi se osigurao daljnji napredak bh. nogometa.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *