Uhapšen Mostarac osumnjičen za podmetanje tri požara

Anel Ramadanović se sumnjiči da je 15. augusta u ranim jutarnjim satima u naselju Vrapčići, u neposrednoj blizini ceste M-17 u Mostaru, u cilju izazivanja požara, upaljačem zapalio nisko rastinje i osušenu travu
uhapsen mostarac koji je na podrucju ovog grada u tri navrata izazvao pozare
(Mostarac je jedan od požara izazvao u naselju Vrapčići u neposrednoj blizini magistralnog puta – Foto: Ilustracija)

Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva HNK Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru, određen je jednomjesečni pritvor osumnjičenom Anelu Ramadanoviću (1996) iz Mostara, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opće opasnosti.

Anel Ramadanović se sumnjiči da je 15. augusta u ranim jutarnjim satima u naselju Vrapčići, u neposrednoj blizini ceste M-17 u Mostaru, u cilju izazivanja požara, upaljačem zapalio nisko rastinje i osušenu travu, koja se nalazila između magistralne ceste i vinograda.

Tom prilikom je izgorjela površina od otprilike 50 x 7 metara, a zatim na udaljenosti od otprilike 500 metara od navedene lokacije, također upaljačem zapalio nisko rastinje na dvije lokacije međusobno udaljene otprilike 50 metara. Tom prilikom su izgorjele površine od otprilike 40 x 5 metara i otprilike 60 x 5 metara.

Tužilaštvo je predložilo Sudu da se pritvor odredi jer smatra da postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo, a za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža, što je Općinski sud u Mostaru prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim.

– Kantonalno tužilaštvo HNK u saradnji sa PU Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo – naveli su iz Tužilaštva HNK. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *