Borac eliminisao Klaksvik i u najmanju ruku osigurao grupnu fazu Konferencijske lige

Aktuelni prvak BiH je tako sa ukupnih 4:3 slavio u ovom dvomeču, te tako se plasirao u play-off kvalifikacija za Evropsku ligu, a u najmanju ruku osigurao je grupnu fazu Konferencijske lige.

(Borac je izborio play-off Evropske lige pobijedivši Klaksvik s Farskih otoka – Foto: Mondo)

Aktuelni prvak BiH je okviru kvalifikacija za Evropsku ligu snage u uzvratnom susretu odmjerio sa ekipom Klaksvika.

Prvi meč između ovih ekipa završen je pobjedom Klaksvika od 2:1, Borac je u Banjoj Luci tražio pobjedu od dva gola razlike za prolaz dalje, a na kraju je susret završen rezultatom 2:1, te se otišlo u produžetke, gdje je nakon regularnih trideset minuta utakmica završena pobjedom Borca sa 3:1, koji je tako u najmanju ruku osigurao grupnu fazu Konferencijske lige.

Početak utakmice pripao je domaćima, koji su u nekoliko navrata prijetili prema golu gostiju. Borac je svoj pritisak krunisao u 17. minuti kada je Ćavić sjajno petom uposlio Srećković koji pogađa mrežu gostiju.

Nakon što je poveo domaći tim, uslijedio je mirniji period susreta u kojem su gosti imali kontrolu lopte. Početkom tridesete minute susrete, prijetio je ponovo Borac preko Lukića, međutim lopta je otišla pored gola. Pokušao je i Grahovac nakon jednog ubačaja Srećkovića, ali do promjene rezultata nije došlo. Najveći priliku domaći su imali u produžetku prvog poluvremena nakon kornera, ali je lopta završila na gornjem dijelu mreže.

Na kraju se na poluvrijeme odlazi pri rezultatu 1:0 za domaće.

Već na samom startu drugog dijela utakmice šutirao je Kvržić iz voleja, a lopta je na svu štetu Borac otišla pored gola.

Klaksvik je do poravnanja stigao u 54’ minuti kada je nakon prekida mrežu Borca pogodio Pavlović.

Samo minut poslije Borac je stigao do novog vodstva, ponovo je Srećković pogodio mrežu gostiju, ali nakon aktivacije VAR-a gol poništen radi ofsajd pozicije. Prijetili su domaći dva puta u 71. minuti, preko Kvržića, a zatim i Caroline, ali oba puta na visini zadatka bio je golman Klaksvika Jensen.

Jensen je sjajno intervenisao i pet minuta poslije, kada je odbranio šut Savića, a zatim i Lukića.

Borca je nakon sjajne akcije u 82. minute i kombinacije Hasukića i Savića stigao do gola za 2:1, te je opet tako stvari vratio na sami početak utakmice.

Igrali su se produžeci na kraju u Banjoj Luci, a na kraju pritisak Borca se ponovo isplatio, ovaj put u 94. minuti. Savić je ubacio, Meijers pogodio za vodstvo od 3:1.

Imao je Klaksvik sjajnu priliku u 114. minuti, ali nakon šuta Wiliamsa lopta je otišla pored gola na svu sreću Borca.

Aktuelni prvak BiH je tako sa ukupnih 4:3 slavio u ovom dvomeču, te tako se plasirao u play-off kvalifikacija za Evropsku ligu, a u najmanju ruku osigurao je grupnu fazu Konferencijske lige. (sc, tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *