Uspio revanš: Zrinjski u play-offu Konferencijske lige!

Zrinjski je na kraju slavio sa 2:0, odnosno ukupnih 3:2 i tako se plasirao u play-off Konferencijske lige gdje ga čekati ekipa Vitoria Guimares iz Portugala.

(Mostarcima prolaz u naredni krug Konferencijske lige, ali i lijepa zarada – Foto: HSK Zrinjski, FB)

Zrinjski je u okviru kvalifikacija za Konferencijsku ligu igrao revanš susret sa ekipom Boteva, a na kraju je rezultat glasio 2:0, odnosno ukupnih 3:2 za bh. viceprvaka.

Domaćin je u revanš susret ušao sa golom zaostatka jer je prvi meč u Bugarskoj završen pobjedom Boteva rezultatom 2:1.

U Mostaru su nešto bolje startali igrači gostiju koji su uvodnih 15 minuta imali terensku inicijativu i dvije odlične prilike koje je golman domaćih Marić sjajno odbranio i ‘dao vjetar u leđa’ svojim saigračima koji su bolje zaigrali u nastavku i već u 20. minuti Mulahusejnović šutira glavom, no golman gostiju Bernat se istakao svojom intervencijom nakon koje je nespretno reagovao i napravio jedanaesterac. Mlinar je preuzeo odgovornost, ali njegov prilično loš udarac odbranio je Bernat i ostalo je 0:0 do kraja prvog dijela.

Do kraja poluvremena Mulahusejnović nakon centaršuta rezerviste Memije u 39. minuti glavom pogađa za vodstvo domaćih, a u 41. minuti stoper gostiju, Conte, dobija direktan crveni karton zbog udaranja protivničkog igrača.

Sudijska nadoknada irskog arbitra u prvom poluvremenu iznosila je šest minuta, no nije donijela promjene rezultata iako su gosti nakon odlično istrčanog kontranapada imali priliku za poravnanje, ponovo se sjajnom intervencijom istakao golman Marić.

Prijetili su Plemići nakon prekida u 52’ minuti, kada je Mlinar dobro šutirao, ali se golman gostiju istakao. Nastavk utakmice donio je dvije prilike za domaće, Tičinović i Malekinušić su šutirali, ali promjene rezultata nije bilo.

Napadi Plemića su se isplatili u 84. minuti kada je Ćuže sjajno uposlio Kiša, koji pogađa na kraju mrežu gostujućeg tima.

Postigao je Botev gol u prvoj minuti sudijske nadoknade drugog poluvremena, ali je na kraju singnaliziran ofsajd, te je gol poništen.

Zrinjski je na kraju slavio sa 2:0, odnosno ukupnih 3:2 i tako se plasirao u play-off Konferencijske lige gdje ga čekati ekipa Vitoria Guimares iz Portugala. (sc, tl).

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *