Napravite brzi omlet s povrćem za energetski početak dana

Ovaj klasični doručak ne samo da je brz za pripremu, već je i bogat proteinima, vitaminima i vlaknima, što ga čini savršenim izborom za sve koji žele nutritivno bogat obrok ujutro
omlet s povrcem idealan je obrok za pocetak dana
(Omlet sa povrćem je jednostavan i brzo ga možete napraviti – Foto: Chat GPT 4)

Jedan od najjednostavnijih i najukusnijih načina da započnete dan jeste priprema omleta sa povrćem.

Ovaj klasični doručak ne samo da je brz za pripremu, već je i bogat proteinima, vitaminima i vlaknima, što ga čini savršenim izborom za sve koji žele nutritivno bogat obrok ujutro.

Za pripremu ovog jela potrebno vam je nekoliko osnovnih sastojaka. Prvo, izaberite svježa jaja koja ćete razmutiti u zdjeli s prstohvatom soli i bibera.

Zatim, na tavi zagrijte malo maslinovog ulja i dodajte sitno isjeckani luk. Nakon što luk postane zlatno smeđ, dodajte sjeckanu papriku, paradajz, i špinat te sve zajedno dinstajte nekoliko minuta dok povrće ne omekša.

Nakon što povrće omekša, smanjite temperaturu i dodajte umućena jaja. Pustite da se smjesa lagano peče dok ne postane kompaktna, a zatim preklopite omlet na pola.

Za dodatni okus, možete dodati malo sira ili svježih začina poput peršuna ili vlasca prije nego što preklopite omlet.

Poslužite omlet dok je još vruć, uz krišku integralnog hljeba ili salatu po želji. Ovaj doručak će vas zasititi i osigurati energiju potrebnu za početak dana, a jednostavnost njegove pripreme čini ga idealnim izborom za užurbane jutarnje sate. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *