Presušili “Nijagarini vodopadi”; turistička atrakcija u Crnoj Gori

Posjetioci ovog mjesta ovih dana živaju u razgledanju ploča, od kojih je sazidan vodopad. Mnogi su to što nema vode iskoristili za fotografisanje upravo ispod mjesta odakle se spušta pad vode
usljed susnog perioda presusili nijagarini vodopadi u crnoj gori
(Vodopad Nijagara nalazi se na četiri kilometra od centra Podgorice – Foto: AA)

Jedno od najpoznatijih izletišta u Podgorici, glavnom gradu Crne Gore, popularni “Nijagarini vodopadi”, usljed visokih temperatura u julu i augustu, ostali su bez vode. Vodopad, koji je tokom većeg dijela godine bogat velikom količinom vode iz rijeke Cijevne, presušio je početkom augusta.

Vodopad Nijagara, po pravilu svakog ljeta, krajem jula ili početkom augusta, u zavisnosti od toga da li ima kiša, u potpunosti ostaje bez vode. Tako je i ove godine, iako je do presušenja za razliku od prošle godine došlo nešto ranije, piše Anadolija.

Posjetioci ovog mjesta ovih dana živaju u razgledanju ploča, od kojih je sazidan vodopad. Mnogi su to što nema vode iskoristili za fotografisanje upravo ispod mjesta odakle se spušta pad vode.

Kanjon Cijevne, koji vodi do vodopada Nijagara, jedan od najvećih botaničkih lokaliteta u Evropi, a duž rijeke su brojne lijepe pjeskovite plaže i virovi. 

Vodopad Nijagara nalazi se na četiri kilometra od centra Podgorice. Ovo turističko mjesto godišnje posjete hiljade ljudi. Sagrađen je prije otprilike 150 godina, s namjerom da se pokrene vodenica za mljevenje žita. Vremenom je postao omiljeno mjesto za odmor, kako Podgoričana, tako i brojnih turista. U okolini vodopada nalazi se nekoliko plaža, restoran, kao i mnogobrojna mjesta za odmor.

Iako je vodopad u Podgorici, koji nosi naziv Nijagara, po čuvenom vodopadu u Kanadi, mnogo manji i za širu javnost mnogo manje poznat, svojom atrakcijom i prirodom opravdava ime koje nosi. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *