Zatvorene Olimpijske igre u Parizu: Lana Pudar nosila zastavu BiH na završnoj svečanosti

Bh. tim na Olimpijskim igrama Pariz 2024 predstavili su Lana Pudar, Larisa Cerić, Aleksandra Samardžić, Mesud Pezer i Jovan Lekić

(Tom Cruise odnio je i padobranom spustio olimpijsku zastavu iz Pariza u Los Angeles – Foto: X)

Večeras je u Parizu upriličena spektakularna ceremonija zatvaranja Ljetnih Olimpijskih igara u Parizu, a za razliku od otvaranja, koje je organizovano na rijeci Seni, ovaj događaj je održan na stadionu St. Denis.

Olimpijsku zastavu sa stadiona na motociklu odnio je glumac Tom Cruise, a zatim je skokom iz aviona padobranom odnio u Los Angeles, domaćinu narednih Olimpijskih igara 2028. godine.

Olimpijske igre počele su 14. augusta, a nakon više od dvije sedmice sportskih uzbuđenja, došao je red i za oproštajnu noć uz tradicionalni defile sportista, uključujući i zastave zemalja i predaju organizacione štafete Los Angelesu, koji će biti domaćin Igrama za četiri godine.

Bh. tim na Olimpijskim igrama Pariz 2024 predstavili su Lana Pudar, Larisa Cerić, Aleksandra Samardžić, Mesud Pezer i Jovan Lekić.

Naša najbolja sportašica, plivačica Lana Pudar na zatvaranju Olimpijade nosila je bh. zastavu.

Podsjećamo da nažalost ni ovaj put nismo uspjeli osvojiti svoju prvu olimpijsku medalju. 

Najuspješnija sportska nacija bila je SAD sa 40 zlatnih medalja, koliko je osvojila i Kina, ali su Amerikanci prvirangirani zbog ukupnog broja osvojenih odličja. Od zemalja s područja bivše zajedničke države, medalje nisu osvojili BiH, Crna Gora i S. Makedonija. (tl)

Podijeli

2 0 komentara

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *