Remi Radnika i Širokog u Bijeljini

Prvo su pokušavali Pantelić i Mehanović, da bi onda nakon kornera jedan igrač Širokog glavom loše očistio, odnosno vratio je loptu u sredinu gdje se našao Janjić i iz poluvoleja sjajno pogodio za 1:1
wwvin liga bih 2 kolo fk radnik - hnk siroki brijeg bijeljina
(Fudbaleri Radnika nisu iskoristili nekoliko odličnih prilika za pobjedu na domaćem terenu – Foto: FK Radnik)

Fudbaleri Radnika i Širokog Brijega podijelili su danas bodove, odigravši remi u Bijeljini 1:1.

Već u prvoj minuti velika prilika za domaće. Nathan je izašao sam pred Tomića no šutira malo pored gola.

Dobra akcija Radnika u 21. minuti. Krajišnik je iz slobodnjaka uposlio Vasića koji dobro centrira, no opet su gosti otklonili opasnost.

Pokušao je Pantelić pet minuta kasnije iskosa iznenaditi Tomića, koji je siguran, a onda kontra gostiju. Kpan je izašao sam pred Lakića, koji dobro brani. Bila je to prva prava prilika gostujuće ekipe.

Jedan igrač Radnika je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, Sabrija Topalović je gledao VAR i dosudio penal iz kojeg je u 43. minuti Ćavar donio prednost gostima.

Mehanović je u 59. minuti uposlio Pantelića koji je šutirao, ali Musa je blokirao. No, Radnik u 65. minuti dolazi do poravnanja.

Prvo su pokušavali Pantelić i Mehanović, da bi onda nakon kornera jedan igrač Širokog glavom loše očistio, odnosno vratio je loptu u sredinu gdje se našao Janjić i iz poluvoleja sjajno pogodio za 1:1.

Ponovo Tomić spašava Široki Brijeg u 81. minuti. Da Silva je izašao sam pred Tomića i šutirao, ali golman gostiju je sjajno odbranio.

Igrala se 86. minuta kada je Radnik imao novu veliku priliku. Sjajna solo dionica Mehanovića je to bila, ali je pogodio samo prečku.

Oba tima tako poslije dva kola imaju četiri osvojena boda i gol-razliku 2:1, te je trenutno sa šest bodova samo Posušje iznad njih i prvo je na tabeli.

Oba tima u narednom kolu igraju protiv mostarskih klubova. Tako će Radnik gostovati kod Zrinjskog, dok će Široki Brijeg na Pecari biti domaćin ekipi Veleža.

WWin liga Bosne i Hercegovine, 2. kolo:

Radnik – Široki Brijeg 1:1 (Janjić 65’; Ćavar 43’) (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *