Sloboda pobijedila Gradačac, Ombaša i Čolaković najefikasniji (Foto)

Novi igrači tuzlanskog tima bili su glavni strijelci u pobjedi ekipe Mirka Mikića, a od nekih tek treba očekivati da se 'razigraju i raspucaju'

U prvoj od šest pripremnih utakmica uoči početka nove sezone, rukometaši tuzlanske Slobode pobijedili su danas ekipu federalnog prvoligaša Gradačca rezultatom 26:24 (13:9).

Bilo je očito da su obje ekipe još u punom trenažnom procesu, te da treba još vremena za uigravanje.

Tim iz Gradačca u kojem igra veći broj igrača poniklih u Slobodi, ili su nekad igrali u ‘crveno-crnim’ dresovima, a koje vodi selektor reprezentacije BiH, Damir Doborac, bio je dobar protivnik Tuzlacima.

Vezani članak
https://tuzlalive.ba/veceras-rukometasi-slobode-igraju-prvu-pripremnu-utakmicu-dolazi-ekipa-gradacca/

Novi igrači tuzlanskog tima bili su glavni strijelci u pobjedi ekipe Mirka Mikića, a od nekih tek treba očekivati da se ‘razigraju i raspucaju’.

Prva provjera bila je dobra i zanimljiva utakmica, a naredni pripremni meč Sloboda igra 14. augusta u Mejdanu, protiv Spačve iz Vinkovaca.

Strijelci za Slobodu: Ombaša 7, Čolaković 6, Ivanić 4, Čolo, Rustamov i Čejović po 2, dok su po jedan gol postigli Milkunić, Lukić i Knežević.

U ekipi Gradačca prvi strijelac bio je Džinović sa 8 pogodaka, Pirić je zabio 6, Jusić 4, Đulić i Jusufović po 2 itd. (mp – Foto: J. Ibrahimović)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *