Objavljen program 12. Tuzlanske biciklijade

Tuzlanska biciklijada okuplja ljude svih uzrasta s ciljem promocije zdravog načina života

(Poznata i ruta kojom će se voziti ova tradicionalna manifestacija-Foto: TL /Darko Zabuš)

Biciklistički klub Tuzla, uz podršku sponzora i prijatelja događaja, organizira 12. Tuzlansku biciklijadu. Ovaj popularni sportsko-rekreativni događaj namijenjen je svim građanima Tuzle, Tuzlanskog kantona i šire. Biciklijada će se održati u nedjelju, 25. augusta, s okupljanjem na platou Stupine od 08.00 sati.

Tuzlanska biciklijada okuplja ljude svih uzrasta s ciljem promocije zdravog načina života. Prije glavnog događaja, za naše najmlađe učesnike, organizirana je posebna Dječija biciklijada.

Ruta i Aktivnosti: Učesnici će voziti 14 kilometara kroz atraktivne dijelove Tuzle, uključujući: Stupine, Hotel Tuzla, Dom Penzionera, SKPC ”Mejdan”, BKC, Miladije, Siporex, Solana, Irac, Skver, kompleks slanih jezera “Panonika”, Brčansku Maltu i povratak na Stupine. Ova ruta pruža priliku da se uživa u ljepotama grada i prirodnim ambijentima.

Prijave: Svi zainteresovani mogu se prijaviti putem službene stranice www.tuzlanskabiciklijada.ba.

Napomena: Biciklistički klub Tuzla ističe da učesnici voze na vlastitu odgovornost. Preporučuje se nošenje kaciga, rukavica i tehnički ispravnih bicikala, dok djeca trebaju imati pratnju roditelja ili staratelja.

Pridružite se događaju koji je mnogo više od vožnje bicikla – očekuju vas zabavne aktivnosti, druženje i nezaboravne uspomene! (sb)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *