Borac sa 10 igrača poražen od Farana i sa ‘minusom’ očekuje uzvratnu utakmicu

(Poraz s golom razlike daje našem prvaku nadu u polaz – FK Borac Banja Luka)

Fudbaleri Borca poraženi su u utakmici 3. pretkola Evropske lige u fudbalu protiv Ki Klaksvika u Torshavnu rezultatom 2:1 i uzvratnu utakmicu na Gradskom stadionu dočekuje sa golom zaostatka.

Klaksvik je bolje počeo susret, a u samo dvije minute domaći su imali dvije sjajne šanse. Najprije je u 5. minuti Frederiksberg pogodio stativu, a samo minut kasnije dobro je šutirao Danielsen, ali je Šiškovski odbranio njegov šut.

Nakon 10 minuta utakmice, ipak, Borac je bio nemoćan. veliku grešku napravio je Kvržić, Klettsgard dolazi do lopte i matira Šiškovskog.

U 30. minuti akcija Borca po lijevoj strani. Meijers je dodao do Lukića koji je sa osnovne linije uputio povratnu loptu na peterac, ali je nakon toga odbrana domaćih izuzetno loše reagovala, lopta se odbila od golmana domaćih Jensena i završila u mreži.

Tek što su rezultatski izjednačili, fudbaleri Borca su Klaksviku poklonili novu prednost. Herrera je u 33. minuti napravio oštar prekršaj nad Danielsenom i nakon VAR provjere Kolumbijac je dobio direktan crveni karton. Da to ne bude malo iz slobodnog udarca koji je uslijedio lopta je upućena u šesnaesterac, primio ju je Odemarksbakken koji je iz okreta pogodio za 2:1.

Samo minut prije isteka 45. minute Srđan Grahovac došao je prvi do lopte nakon gužve u šesnaestercu zbog slobodnog udarca, ali je pogodio prečku.

U 49. minuti Borac je pokušao krenuti naprijed i sa igračem manje. Vukčević se našao u dobroj šansi ali je njegov šut izblokiran.

Prvi ozbiljniji šut Klaksvika u drugom poluvremenu došao je u 80. minuti preko Klettskarda ali je loptu zaustavio Šiškovski.

Borac će tako s minusom od gola čekati uzvratni susret i nadati se prolazu u naredni krug EL-a. (n1, tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *