Uhapšen muškarac koji je u Srebreniku pljačkao vikendice

Predmeti otuđenja u pomenutim krivičnim djelima bili su razni alati, metalne cijevi, kablovi, akumulatori, plazma TV, pneumatici i razni drugi predmet
policija je u srebreniku uhapsila muskarca koji je pocinio niz teskih kradja provalam u vikendice
(Područje na kome je uhapšeni provalio u nekoliko vikendica – Foto: Deuštvene mreže)

Policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Srebrenik podnijeli su Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona Izvještaj protiv N.M. iz Srebrenika, saopštio je MUP TK.

Osumnjičeni je, u vremenskom periodu od 1. aprila do 27.maja ove godine, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, na području grada Srebrenika, počinio sedam krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata na štetu fizičkih lica, kao i jedno krivično djelo iz člana 72. i 73. Zakona o oružju i municiji Tuzlanskog kantona.

Naime, riječ je o šest krivičnih djela Teška krađa iz člana 287. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine i jednom krivičnom djelu Krađa iz člana 286. istog Zakona, koja su počinjena nad pomoćnim objektima i vikendicima/kućama na području grada Srebrenik u navedenom vremenskom periodu.

Predmeti otuđenja u pomenutim krivičnim djelima bili su razni alati, metalne cijevi, kablovi, akumulatori, plazma TV, pneumatici i razni drugi predmeti. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *