Tuzla: Poznati detalji hapšenja bivšeg pripadnika Crvenih beretki

Nakon što su prikupili potrebne informacije, policija je locirala i pronašla osumnjičenog u jednom objektu u Tuzli.
(Detalji hapšenja zloglasnog ubice-Foto: Istraga.ba)

Nakon hapšenja Predraga Ratkovića, bivšeg pripadnika Crvenih beretki, u Tuzli, Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK) objavilo je detalje ovog slučaja. Ratković je kod sebe imao krivotvorene dokumente i sada je prebačen u Tužilaštvo TK.

“Policijski službenici MUP-a TK, posebno Sektor kriminalističke policije, došli su do obavještajnih podataka da se u Tuzli nalazi osoba – državljanin Srbije, koja je u bjekstvu zbog povezanosti s ubistvom počinjenim ranije u Republici Srbiji,” navodi se iz Uprave policije.

Nakon što su prikupili potrebne informacije, policija je locirala i pronašla osumnjičenog u jednom objektu u Tuzli. Kod njega su pronađeni lažni lični dokumenti, što je potvrđeno nakon provjera. Identitet osumnjičenog je ustanovljen kao Predrag Ratković, rođen 1975. godine u Užicu, Srbija.

“Ratković je priveden u prostorije MUP TK radi kriminalističke obrade. Nakon obrade, predat je Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona zbog sumnje na krivično djelo krivotvorenja isprava prema članu 373. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine,” dodaju iz policije.

U operaciji hapšenja, MUP TK je sarađivao s Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije i Ministarstvom unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine.

Tužilaštvo TK se također oglasilo povodom ovog slučaja, najavljujući daljnje korake.

“Osumnjičeni Predrag Ratković je predat u nadležnost Tužilaštva TK. Postupajući tužilac će danas donijeti naredbu o provođenju istrage i ispitati osumnjičenog. Nakon toga, Općinskom sudu Tuzla bit će upućen prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora,” izjavio je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *