Samo jedan pogodak: Široki s Grbavice odnio tri boda!

Kako smo javili, GOŠK je u Gabeli poražen od bijeljinskog Radnika 0:1, pa tako na startu nove sezone više uspjeha imaju gostujuće ekipe

(Neugodan poraz Želje na startu novog prvenstva – Foto: SC)

I druga utakmica 1. kola WWin lige Bosne i Hercegovine odigrana na stadionu Grbavica, okončana je minimalnom pobjedom gostiju.

Kako smo javili, GOŠK je u Gabeli poražen od bijeljinskog Radnika 0:1, pa tako na startu nove sezone više uspjeha imaju gostujuće ekipe.

Željezničar je večeras poražen u susretu sa Širokim rezultatom 0:1 (0:1), a Širokobriježani su iz prve prave prilike uspjeli doći do prednosti. Igrala se 14. minuta utakmice kada je Dino Ćorić sjajnom loptom pronašao Marijana Ćavara koji pogađa lijevom nogom za vodstvo gostiju.

Toni Karačić bio je primoran odmah nakon gola da izvede Stehepna Chinedua iz igre, a umjesto njega na teren je ušao Matić.

Pokušavao je Željezničar do kraja prvog poluvremena da dođe do izjednačujućeg pogotka, ali od svih prilika najviše vrijedi istaći onu iz 30. minute kada je šutirao Al Jaber, ali je Tomić ponovo spasio goste.

Najbolju priliku Željezničar je imao u 60. minuti utakmice kada je Hiroš maestralno uposlio Krpića koji ipak promašuje zicer, a Tomić piše još jednu odbranu.

Samo minut kasnije pokušava i Radovac snažnim udarcem, ali ponovo se ispriječio Tomislav Adolf Tomić na golu Širokobriježana.

Još jedna fantastična šansa za Željezničar je stigla u 63. minuti utakmice, a tada je Cavnić glavom šutirao, međutim ponovo nevjerovatni Tomić spašava goste.

Igrala se 73. minuta utakmice kada je i Željezničar imao sreće, tada je šutirao Ćavar, ali je pogodio samo stativu, te je lopta ‘šetala’ po gol liniji, nakon čega je Galić izbacio u korner.

U ovom susretu Željezničar je izveo čak 16 kornera, većinu susreta imao posjed lopte, ali na kraju tri boda idu u Široki Brijeg. (sc, tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *