Znate li zašto je poželjno stavljati lovorov list pod jastuk

Prije nego što posegnemo za lijekovima bez recepta koji obećavaju miran i neprekinut san, vrijedi isprobati prirodne metode, koje su često učinkovitije i manje štetne za naš organizam.
(Moć lovorovog lista-Foto: Ilustracija)

Gotovo trećinu svog života provodimo spavajući, no ključno je da san bude kvalitetan i obnavljajući kako bismo mogli učinkovitije odgovoriti na dnevne izazove.

Međutim, mnogi ljudi pate od nesanice, često se bude tijekom noći ili ne uspijevaju pronaći pravi odmor, što rezultira osjećajem umora čim se probude.

Prije nego što posegnemo za lijekovima bez recepta koji obećavaju miran i neprekinut san, vrijedi isprobati prirodne metode, koje su često učinkovitije i manje štetne za naš organizam.

Lovorov list jedan je od tih prirodnih lijekova, a njegova upotreba datira još iz vremena Grka i Rimljana u antici. Kako ova biljka može pridonijeti boljem snu?

Osim svojih probavnih i antibakterijskih svojstava (čaj od lovora može biti od pomoći kod probavnih problema), lovorov list također ima opuštajuće i umirujuće učinke.

Pijenje čaja od lovora ili udisanje njegovog mirisa pomaže u smanjenju krvnog tlaka, ublažavanju napetosti i smanjenju nervoze i stresa, što rezultira boljim snom.

Lovorov list također može ublažiti simptome predmenstrualnog sindroma, omogućujući miran san ženama u reproduktivnoj dobi. No, postoji i drugi zanimljiv razlog za stavljanje lovorovog lista ispod jastuka – narodna tradicija koja ovoj biljci pripisuje čak i magične moći.

Prema predaji, lovorov list ima značajan utjecaj na naše snove. Ako nas muči neka briga ili nemirna misao, spavanje s listom lovora ispod jastuka može nam pomoći da u snu pronađemo rješenje našeg problema, koje možemo primijeniti kad se probudimo.

Zaključak: Ako tražite prirodan način da poboljšate svoj san, razmislite o upotrebi lovorovog lista. Možda će vam upravo on pomoći da se bolje odmorite i pronađete rješenja za svakodnevne izazove.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *