U naselju Sjenjak odvalio se veliki komad fasade, oštećeno nekoliko automobila (Foto)

Sa ove zgrade nerijetko otpadaju komadi fasade, ali i davno postavljena stakla na svjetlarnicima, tako da ovaj objekat u doslovnom smislu postaje opasan kako za stanare, tako i za prolaznike
Odlomila se fasada, blok A, Sjenjak
(Komad fasade oštetio je nekoliko parkiranih automobila – Foto: MPt, Tuzlalive)

U Ulici Ismeta Mujezinovića 51, sa zgrade bloka A tuzlanskog naselja Sjenjak, jutros je sa 9. sprata otpao poveliki komad fasade.

Srećom nije bilo povrijeđenih, ali su otpali komadi fasade oštetili nekoliko u blizini zgrade parkiranih automobila.

Sa ove zgrade nerijetko otpadaju komadi fasade, ali i davno postavljena stakla na svjetlarnicima, tako da ovaj objekat u doslovnom smislu postaje opasan kako za stanare, tako i za prolaznike.

Ovu zgradu osigurava Grawe osiguranje, dok je upravitelj Bosna-lift Tuzla.

Vlasnik jednog od oštećenih automobila uzalud je pokušavao doći do predsjednika Etažnog odbora vlasnika, a naposljetku je kontaktirao firmu koja održava zgradu.

– Rekli su mi da dokumentujem oštećenje automobila i podnesem prijavu – izjavio je neimenovani vlasnik vozila.

Pogledajte galeriju fotografija sa mjesta događaja… (Foto: MPt, TuzlaLIVE.ba)

Podijeli

4 0 komentara

  1. Neka je kvadrat stana 3000. Zaspis na devetom, probudis se u smetljarniku. Ka'e, ispo sa krevetom

  2. Ovo „krunjenje“ (otpadanje) dijelova fasada na zgradama građenim u IMS (Žeželj) sistemu nije nešto novo i od juče u našem gradu. Zbog činjenice da su se se dosadašnji problemi sa fasadama nastali usled protoka vremena i izostanka potrebnog kontrolisanja i održavanja koji ovaj sistem zahtjeva manifestovali srećom u manjem obimu i bez većih štetnih posledica nisu skrenuli neku pažnju. Ali u svakom slučaju ovo je nešto što se u određenim krugovima mora shatiti krajnje ozbiljno jer sutra posledice mogu biti značajno veće. Ako se to ne uradi u budućnosti može doći do ugroženosti statike i građevinske fizike objekata. Ovo je sigurno jedan problem koji traži sistemski i stručan pristup da bi bio riješen na kvalitetan način. A to je nešto što stanari u tim objektima moraju dobiti zbog sigurnog i zdravog stanovanja u njima kao i sam grad ako želi da ostane i dalje poželjna turistička destinacija pošto niko ne želi da posjećuje grad sa oronulim i zapuštenim fasadama.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *