Jutros u BiH oblačno, popodne lokalni pljuskovi i grmljavina

Vjetar slab do umjeren u sjevenim područjima Bosne sjeverni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Najviša dnevna od 28 do 34, na jugu do 38 stepeni.
jutros u vecem dijelu bih oblacno vrijeme i dalje visoke temperature poslijepodne su moguci lokalni pljuskovi i grmljavina

(Meteorolozi za poslijepoidne najavljuju lokalne pljuskove sa grmljavinom – Foto: Ilustracija/TL)


Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica, Bugojno i Sokolac 16 stupnjeva, Ivan Sedlo, Livno i Srebrenica 19, Sarajevo i Zenica 20, Banja Luka, Sanski Most, Tuzla i Zvornik 21, Bihać, Doboj, Prijedor i Trebinje 22, Gradačac i Mostar 25, Bijeljina 26, Neum 27 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 939 milibara, za 3 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ponegdje na sjeveru i sjeverozapadu Bosne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina, a tokom noći u većem dijelu Bosne. Lokalno uz kišu moguća je i pojava grada. Vjetar slab do umjeren u sjevenim područjima Bosne sjeverni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Najviša dnevna od 28 do 34, na jugu do 38 stepeni. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *