Vedad Dedić i Emel Tiro pobjednici skokova sa Starog mosta u Mostaru

Manifestacija je započela u 16 sati uz spektakularnu tačku Petre Kožul, koja je izvela sjajan ples na svili s lukova mosta.

(Završeni 458. skokovi u Mostaru- Foto: Arhiva)

U Mostaru su danas održani 458. tradicionalni skokovi sa Starog mosta, na kojem je nastupilo oko 40 skakača iz BiH i regije. Skokovi su se pokazali kao pravi spektakl, privlačeći velik broj posjetitelja, među kojima su bili i brojni turisti iz cijelog svijeta.

Manifestacija je započela u 16 sati uz spektakularnu tačku Petre Kožul, koja je izvela sjajan ples na svili s lukova mosta. Njena izvedba je završila uz gromoglasan aplauz publike, čime je podignuta atmosfera za takmičarski dio događaja.

Takmičenja su održana u dvije kategorije: skokovi na noge i skokovi na glavu, s tim da su skakače ocjenjivali članovi žirija u sastavu: Samir Zukanović Lile, Branko Bogičević, Semir Drocić i Faruk Solaković, dok je predsjednik žirija bio Alica Jakirović.

Pobjednici i Rezultati Takmičenja

Skokovi na noge:

  • 1. mjesto: Emel Tiro
  • 2. mjesto: Igor Kazić
  • 3. mjesto: Jasmin Kreso

Skokovi na glavu:

  • 1. mjesto: Vedad Dedić
  • 2. mjesto: Evald Krnić
  • 3. mjesto: Dino Bajrić

Emel Tiro je odnio pobjedu u kategoriji skokova na noge, dok je Vedad Dedić postao šampion u kategoriji skokova na glavu, čime su dokazali svoje vještine i hrabrost pred publikom.

Kao i prethodnih godina, skokovi sa Starog mosta privukli su veliki broj Mostaraca i turista, koji su uživali u ovoj jedinstvenoj sportskoj manifestaciji. Ovaj događaj, poznat po svojoj dugoj tradiciji i spektakularnim nastupima, još jednom je potvrdio status Mostara kao centra adrenalinskog sporta i kulturne baštine.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *