Novi poraz: Ukrajina savladala Bosnu i Hercegovinu

U posljednjoj četvrtini, BiH je uspjela smanjiti razliku na samo četiri poena, ali je Ukrajina brzo odgovorila i ponovo osigurala dvocifrenu prednost za konačnu pobjedu.

(Novi poraz bh. košarkaša- Foto: FIBA )

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je od Ukrajine sa 70:59 u 3. kolu Evropskog prvenstva B divizije. Nakon impresivne pobjede nad Kiprom sa 44 razlike, bh. juniori su doživjeli dva uzastopna poraza, uključujući onaj protiv Sjeverne Makedonije (99:87).

Ukrajina je brzo otvorila utakmicu serijom od 8:0, ali se bh. tim uspio vratiti i završiti prvu četvrtinu s vodstvom 17:16. Međutim, Ukrajina je u drugoj četvrtini preuzela kontrolu, povećavajući prednost na maksimalnih 20 poena prije nego što je BiH smanjila deficit na 44:30 do poluvremena.

Ukrajina je održavala dvocifrenu prednost tokom treće četvrtine, završivši s rezultatom 59:42. U posljednjoj četvrtini, BiH je uspjela smanjiti razliku na samo četiri poena, ali je Ukrajina brzo odgovorila i ponovo osigurala dvocifrenu prednost za konačnu pobjedu.

Istaknuti Igrači:

  • Ukrajina: Yehor Sushkin (17 poena), Luka Lokmančuk (16 poena), Desmond Yiamu i Ilia Upyr (12 poena svaki).
  • Bosna i Hercegovina: Faruk Duvnjak (14 poena, 7 skokova), Ajdin Delić (13 poena, 7 skokova), Miloš Šuput (11 poena), Edis Baberović (10 skokova).
Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *