Na tradicionalnim skokovima sa Starog mosta nastupit će 50 skakača

Predsjednik Kluba skakača u vodu „Mostari“ Lorens Listo potvrdio je u petak na konferenciji za medije da će na takmičenju učestvovati i brojni skakači iz regije.

(Tradicionalni 458. skokovi će se održati u nedjelju- Foto: Arhiva)

Tradicionalni 458. skokovi sa Starog mosta održati će se u nedjelju, 28. jula, a na njima bi trebalo nastupiti oko 50 skakača iz Bosne i Hercegovine i cijele regije.

Predsjednik Kluba skakača u vodu „Mostari“ Lorens Listo potvrdio je u petak na konferenciji za medije da će na takmičenju učestvovati i brojni skakači iz regije.

“Očekujemo nekih pedesetak skakača, 25 skakača na glavu i 25 skakača na noge. Točan broj ćemo znati u nedjelju. Skakači nam tradicionalno dolaze iz čitave regije, možda dođu i iz Slovenije, svi su dobrodošli i mi ne ograničavamo broj takmičara kao što to rade ostale skakaonice”, rekao je Listo.

Otkrio je i ima li na nedjeljnim skokovima takmičara iz Mostara koji mogu ući u uži krug favorita.

“Što se tiče skokova, mi se iz godine u godinu trudimo. Svi znamo da su naši skokovi s lastom u problemu, to je atraktivan, ali opasan skok i zato radimo s juniorima da izvedemo što više djece „na put“ da skaču lastu. Na žiriju je da odluči tko je najbolji, a sigurno je da nećemo favorizirati skakače iz Mostara”, poručio je.

Nedjeljne skokove će otvoriti u 16 sati Petra Kožul koja će izvesti tačku plesa na svili s luka mosta.

Ocjenjivački žiri ove godine se sastoji od pet članova.

“Tradicionalno, žiri je sastavljen od pet članova, a ocjenjivati će se skokovi na noge u dvije serije i na glavu. Žiri je ove godine međunarodni (Samir Zukanović Lilo, Branko Bogičević, Semir Drocić i Faruk Solaković) i mislim da je to jako dobro”, smatra Alica Jakirović, predsjednik žirija i član organizacijskog odbora ovogodišnjih skokova.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *