U Tuzli snimljen igrani film ‘Sve si u pravu’

Film prati život muškarca odrastalog u obitelji s čvrstim moralnim načelima, no zbog surovosti bosanskohercegovačkog sistema, njegova sudbina poprima neočekivan smjer. Ključna odluka koju donosi imaće trajne posljedice na njegov život.

(Scena iz filma- Foto: Screenshoot )

Bosanskohercegovačka kinematografija dobila je novi igrani film pod nazivom “Sve si u pravu”, režiran od strane tuzlanskog umjetnika Azura Jahića. Film predstavlja složenu mrežu priča koje odražavaju suvremeno doba i izazove s kojima se susrećemo, osobito one koji dovode u pitanje moral i etiku.

Priča Filma

Azur Jahić započeo je pisanje scenarija tijekom pandemije koronavirusa, brzo prenoseći svoja razmišljanja na papir.

“Film prikazuje naše živote danas, u kontekstu vremena u kojem živimo,” objašnjava Jahić. “Gledatelji će moći vidjeti likove koji su izrazito etični i moralni, ali situacije ih često dovode u sukob sa samima sobom. U današnjem svijetu, teško je ostati neokaljan jer čak i najpravedniji ljudi ponekad moraju napraviti kompromise.”

Film prati život muškarca odrastalog u obitelji s čvrstim moralnim načelima, no zbog surovosti bosanskohercegovačkog sistema, njegova sudbina poprima neočekivan smjer. Ključna odluka koju donosi imaće trajne posljedice na njegov život.

“Film prikazuje običnog čovjeka kojeg sistem melje, ostavljajući ga bez mogućnosti napredovanja i zapošljavanja,” kaže Jahić. “Na kraju, prisiljen je birati između očuvanja svojih moralnih načela i pragmatične odluke koja bi mu mogla donijeti materijalnu korist.”

Produkcija i Glumačka Ekipa

Film je sniman na lokacijama u Tuzli, a glumačku postavu čine:

  • Armin Filipović
  • Irfan Kasumović
  • Jasmina Čelebić-Tanović
  • Jasmina Dedić-Ibrić
  • Midhat Kušljugić
  • Mirza Ćatibušić
  • Milenko Iliktarević
  • Irma Zukić
  • Luka Spasojević
  • Mirza Mujagić
  • Damir Kahrimanović

Muziku za film komponirali su Edvin Hadžić i Azur Jahić, dok je Una Stjepić bila zadužena za maske, a Vesna Teodosić za kostimografiju. Jasmin Jatić pridružio se Jahiću kao snimatelj.

Premijera i Daljnji Planovi

Premijera filma “Sve si u pravu” očekuje se na jesen u Tuzli, a do tada je dostupan trailer koji je nedavno objavljen.

O Režiseru

Azur Jahić je poznat kao tuzlanski kantautor, tekstopisac i video kreator s bogatim stvaralačkim opusom. Napisao je i komponirao preko 100 pjesama za razne izvođače u različitim glazbenim žanrovima. Autor je i humoristične TV serije “Amidžići” te oko 170 epizoda dječjih TV emisija.

Osim toga, Jahić je radio kao kompozitor za brojne dokumentarne i zabavne TV serije, producirao je kazališne predstave, a također je autor kratkog igranog filma “Radio”.

Podijeli

One comment

  1. Bilo je i vrijeme, ne zalim sto mi izbiste jedan argument u kritici svega postojeceg vezanog za milion medijskih mutvaka (a ne kuca !) u TK….

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *