Potvrđena optužnica za ubistvo Saše Kulišića u Doboju

Kako se navodi u optužnici i Andrea Kajganić je u ranijem periodu suprugu Saši Kulišiću krišom davala navedene tablete zbog kojih se nije osjećao dobro
potvrdjena optuznica za ubistvo sase kulusica u doboju
(Prvoosumnjičena za ubistvo je supruga Saše Kulišića je Andrea Kajganić – Foto: Ilustracija/Vijesti.ba)

Okružni sud u Doboju potvrdio je optužnicu protiv Andree Kajganić i Dražena Lazarevića, zbog teškog ubistva Saše Kulišića u Doboju, pišu Nezavisne.

Optužnica Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, optuženima stavlja na teret da su krivično djelo počinili u noći 30. januara 2024. godine, u vremenu od 1.04 časova do 1.24 časa, u Ulici Miloša Obilića Doboj, a po dogovoru i razrađenim planom, zajedno sa maloljetnom K.A. kćerkom Andree Kajganić u namjeri da ubiju Sašu Kulišića.

Prema dogovoru su 29. januara 2024. godine u stanu V.M. Andreine sestre, a nakon što je V.M. na njenu molbu, koja je znala za dejstvo tableta “Treana”, kupila u apoteci ZU “Z.P.” Doboj u 14.10 časova tablete “Treana” jačine 10 mg i predala ih Draženu Lazareviću.

On je veći broj tableta izvadio iz pakovanja, te ih je maloljetna K.A. usitnila i pomiješala sa vodom.

Potom  je prema dogovoru sa majkom i Lazarevićem, u večernjim časovima otišla u porodičnu kuću gdje je stanovala zajedno sa svojim ocem, te u vodu u kojoj su bile izmrvljene tablete iscijedila limun i napravila limunadu koju je dala ocu da popije.

Kako se navodi u optužnici i Andrea Kajganić je u ranijem periodu suprugu Saši Kulišiću krišom davala navedene tablete zbog kojih se nije osjećao dobro.

Djevojčica je ocu dala piće u namjeri kako bi ga, dejstvo tableta omamilo i uspavalo, te ga onesposobilo da pruži otpor.

Nakon što su tablete počele djelovati i Kulišić je zaspao, maloljetnica je obavijestila majku i Lazarevića da otac čvrsto spava, nakon čega su Kajganićeva i Lazarević došli pred  kuću sa iznajmljenim vozilima. Andrea sa pežoom, a Lazarević sa vozilom reno.

Potom su, kako se navodi u optužnici ušli u kuću, te po ulasku u kuću maloljetnoj K.A. rekli da ide u dnevni boravak i zatvori vrata.

“Kajganić Andrea i Lazarević Dražen ušli su u spavaću sobu gdje je na bračnom krevetu spavao oštećeni Kulišić Saša u crnoj majici i donjem vešu, nakon čega su mu zajedno zadali nekoliko udaraca u predjelu glave, nanijevši mu na taj način razderno nagnječnu ranu veličine 20 x 5 mm u predjelu spoljašnje lijeve obrve, a potom mu zajedno sivom ljepljivom trakom oblijepili glavu u predjelu usta i očiju, nakon čega su mu ruke zavezali konopcem na leđima i oblijepili sivom ljepljivom trakom u predjelu ručnih zglobova”, navodi se u optužnici.

Dodaje se da su noge zavezali konopcem i oblijepili sivom ljepljivom trakom u predjelu skočnih zglobova i tako ga onesposobljenog  iznijeli iz kuće i stavili u gepek pežoa.

Potom se Lazarević renoom uputio prema mjestu Preslica, a Kajganićeva ga je pratila pežoom.

“Dolaskom u neposrednu blizinu izletišta Preslica, Kajganićeva sa vozilom pežo  odvezla uzbrdo gdje je zaustavila vozilo u 01.39 časova, u neposrednoj blizini bazena za vodu, gdje su iz gepeka izvadili Kulišića kojeg su vukli do nizbrdice i ostavili na zemlji”, navodi se u optužnici.

Potom su mu zajedno zadali nožem ubodne rane u predjelu stomaka.

“Radi se o ubodnoj rani u predjelu lijeve strane trbušnog zida veličine 50 x 25 mm, dvije ubodne rane u predjelu desne strane trbušnog zida veličine 35 x 10 mm i 25 x 10 mm, te u središnoj liniji trbušnog zida ubodnu ranu veličine 80 x 55 mm, zbog kojih povreda, a uslijed razvoja stanja teškog traumatskog i hipovolemičkog šoka je nastupila nasilna smrt. Takođe tjelesne povrede u vidu oguljotina u predjelu čela, na vrhu lijevog ramena, na trbušnom zidu sa desne strane, na prednjoj spoljašnoj strani desne natkoljenice u gornjoj trećini, u predjelu desne zadnjice, na oba koljena, na prednjim stranama obije potkoljenice, na natplatu lijevog stopala, na spoljašnjoj strani lijeve potkoljenice, te krvni podliv u predjelu zadnje strane desnog skočnog zgloba i desne potkoljenice”, stoji u optužnici.

Potom su se Kajganićeva i Lazarević iznajmljenim vozilima udaljili sa lica mjesta.

Andrea se pežoom uputila u Banjuluku gdje je iznajmila stan, a Lazarević se vozilom vratio do Kulišićeve kuće gdje se pozdravio sa maloljetnom K.A., nakon čega je izvjesno vrijeme boravio u stanu V.M. u Ulici kralja Petra I.

On je u jutarnjim časovima reno parkirao i mercedesom se uputio u Banjaluku.

Maloljetna K.A., je prema dogovoru i razrađenim planom sa majkom i Lazarevićem, u jutarnjim časovima nazvala kuma B.D. i rekla mu da tate nema kod kuće, ali su njegove lične stvari u kući i da je krevet krvav.

“Dakle, optuženi su drugog lišili života na svirep način, čime su kao saizvršioci učinili krivično djelo teško ubistvo iz člana 125. stav 1 tačka 1 u vezi sa članom 37. Krivičnog zakonika Republike Srpske”, navodi se u optužnici. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *