Panonika: Kad je lošije vrijeme, čistimo kompleks jezera!

'Nije istina da Panonska jezera ne rade, nego mi uvijek iskoristimo lošije vrijeme da dodatno sredimo naš kompleks', kažu u Panonici
(Panonika oblačne dane koristi za dodatno čiđćenj – Foto: Ilustracija, TL)

Više građana uputilo nam je komentare u kojima imaju pritužbe na rad Panonskih jezera, od kojih, kako navode, radi samo jedno, a uredno se naplaćuju karte.

Odlučili smo provjeriti kod nadležnih u ovom preduzeću, koliko ima istine u ovome, te šta je razlog tome, ako su navedene pritužbe istinite.

(Jedan od prispjelih komentara u vezi sa radom Panonskih jezera – FB)

Zaposleni u Panonici su nam najprije uskratili odgovor, upućujući nas na ‘ovlašćene osobe’, tako da smo dobili slijedeće objašnjenje:

Nije istina da Panonska jezera ne rade, nego mi uvijek iskoristimo lošije vrijeme da dodatno sredimo naš kompleks. Sada nikoga nema, sprema se kiša, pa smo iskoristili ovo vrijeme da napravimo dodatna prečišćavanja i sređivanja, jer želimo da napravimo najsigurnije mjesto za naše građane. To nam je inače proces koji radimo godinama kada bude lošije vrijeme. Jedan dan iskoristimo za slapove, a drugi dan za jezero i sve ostalo na našem kompleksu“.

Već danas, koliko doznajemo, u funkciji su bila sva tri jezera, a broj kupača pokazuje da ne jenjava interes za Panoniku.

Što se tiče plaćanja ulaznica u vrijeme kada ne rade sva jezera, to je druga tema. (sb)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *