Bijedić: Dočekao sam pravdu, ali me montirani proces koštao zdravlja!

Tri godine nakon potvrđivanja optužnice, istragom je ustanovljeno da ne postoje dokazi da su Bijedić i ostali činili malverzacije u Rudniku Soli Tuzla zbog čega su oslobođeni optužbi
enver bijedic troskovi advokata politicki montirani proces oslobadjajuca presuda platit ce gradjani tk
Pala i druga montirana optužnica – Enver Bijedić je sudski oslobođen i u predmetu “15. maj” potaknutom od bivšeg načelnika Tuzle Jasmina Imamovića – Foto: Arhiva/TL)

Općinski sud u Gračanici oslobodio je Envera Bijedića, Amira Sušića, Dženana Mujkića, Amira Tursunovića, Aziza Čačkovića, Asmira Hasića, Suada Fejzića i Nermina Uljića optužbi da su činili malverzacije u Rudniku soli Tuzla.

Njima je Tužilaštvo Tuzlanskog kantona na teret stavilo krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela i zloupotrebu službenog položaja. Oni su oslobođeni prvostepenom presudom na koju postoji pravo žalbe.

Enver Bijedić, za Vijesti.ba kaže kako je dočekao pravdu, ali da ga je optužnica koštala zdravlja.

Ovo je klasičan primjer politički montiranog procesa. Tužilac je ovdje provodio ono što mu je naređeno. Nakon tri i po godine progona, gdje me je hapsilo 60 specijalaca, ja sam ostao bez zdravlja. Ali pravdu sam dočekao. Ova presuda najobjektivnija je moguća i ona treba da vrati povjerenje građana u bh. pravosuđe“, kazao nam je Bijedić.

Vezani članci
https://tuzlalive.ba/presuda-u-politickom-procesu-rudnik-soli-tuzla-oslobodjeni-enver-bijedic-i-svi-akteri-maratonskog-sudjenja/

Enver Bijedić i još osam osoba teretili su se za malverzacije u Rudniku Soli Tuzla, a protiv njih je potvrđena optužnica 2022.godine.

Tri godine nakon potvrđivanja optužnice, istragom je ustanovljeno da ne postoje dokazi da su Bijedić i ostali činili malverzacije u Rudniku Soli Tuzla zbog čega su oslobođeni optužbi.

Postupajući sudija Selma Brkić javno je objavila dana 23.07.2024. godine izreku presude, kojim se optuženi: Enver Bijedić, Amir Sušić, Dženan Mujkić, Amir Tursunović, Aziz Čačković, Asmir Hasić, Suad Fejzić i Nermin Uljić, oslobađaju od optužbe na osnovu člana 299. tačka c Zakona o krivičnom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, za krivična djela koja im se optužnicom stavljaju na teret” – stoji između ostalog u saopćenju Općinskog suda Gračanica. (vb, tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *