Džanan Musa se družio sa migrantima i igrao košarku

Bh. reprezentativac je imao priliku razgovarati sa djelačima i djevojčicama na diskusiji o ulozi sporta koji nosi univerzalnu poruku društvene povezanosti, inkluzije i multikulturalizma
dzanan musa posjetio migrantske centre u kantonu sarajevo druzio se i igrao kosarku s migrantima
(Džanan Musa posjetio je prihvatne migrantske centre u Kantonu Sarajevo)

Bh. reprezentativac i član Real Madrida Džanan Musa posjetio je privremene prihvatne centre u Sarajevskom kantonu, Ušivak i Blažuj, te se družio sa migrantima i igrao košarke.

Musa je ambasador dobre volje Međunarodne organizacije za migracije, a osobe IOM-a Džanana je ugostilo u centrima, gdje su ga upoznali sa svojim radom, te humanitarnim uslugama u centrima.

Bh. reprezentativac je imao priliku razgovarati sa djelačima i djevojčicama na diskusiji o ulozi sporta koji nosi univerzalnu poruku društvene povezanosti, inkluzije i multikulturalizma.

– Sretan sam da mogu koristiti svoju poziciju ambasadora dobre volje kako bih pomogao podizanju svijesti o ulozi sporta u migracijama i promovirao njegovu dobrobit. Zajedničkim naporima možemo stvoriti svijet u kojem su svi dobrodošli i cijenjeni, bez obzira na to odakle dolaze, i to kroz zagovaranje sigurnih, uređenih i regularnih migracija. Upravo je radost koju sport donosi najčistiji alat za izgradnju povjerenja, kojim stvaramo nove poveznice, te slavimo raznolikost – rekao je Musa.

Vrhunac je bio kada je Musa odigrao prijateljski košarkaški meč protiv migranata u prihvatnom centru Blažuj.

Bilo je veoma uzbudljivo, uz dosta radosti i osmijeha, te druženja koji će svi itekako pamtiti. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *