Trinaest nesreća u Tuzlanskom kantonu: Jedna osoba poginula u Gradačcu

U preostalih 12 saobraćajnih nesreća deset osoba je zadobilo lakše tjelesne povrede, a na vozilima je pričinjena materijalna šteta U preostalih 12 saobraćajnih nesreća deset osoba je zadobilo lakše tjelesne povrede, a na vozilima je pričinjena materijalna šteta
u protekla 24 sata na podrucju tuzlanskog kantona dogodilo se 13 saobracajnih nesreca kod gradacc jedna osoba smrtno stradala
(U protekla 24 sata u saobraćajnim nesrećama u TK lakse povrede je zadobilo 10 osoba – Foto: Ilustracija)

Jedna osoba je poginula u saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila u naselju Mionica u Gradačcu. 

U nesreći koja se dogodila na putu Gradačac-Pelagićevo u naselju Mionica, poginuo je 54-godišnji muškarac, potvrđeno je iz MUP-a TK za Tuzlanski.ba.

Osim ove, u protekla 24 sata na području Tuzlanskog kantona dogodilo se još 12 saobraćajnih nesreća. Deset osoba je zadobilo lakše tjelesne povrede, a na vozilima je pričinjena materijalna šteta.

Najčešći uzroci saobraćajnih nesreća su neprilagođena brzina vožnje, nepoštivanje saobraćajnih znakova, korištenje telefona tokom te vožnja pod dejstvom alkohola. Stoga, ne ne izostaje apel vozačima da poštuju saobraćajna pravila kako bi se izbjegle neželjene posljedice i tragedije. 

”Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da obavezno koriste sigurnosni pojas. Apelujemo i na ostale učesnike u saobraćaju da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise”, saopšteno je iz BIHAMK-a.  (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *