Sarajevska policija traga za dvojicom napadača zbog sinoćnje pucnjave na Šipu

Nakon što je ekipa Zavoda hitne medicinske pomoći povrijeđenom na mjestu događaja pružila prvu pomoć, prebačen je na KCUS gdje je, van životne opasnosti, zadržan na daljnjem liječenju
policija ks traga za dvojicom osumnjicenih koji su sinoc upotrebom vatrenog oruzja ranili muskarca u sarajevskoj opcini centar
(Nakon sinoćnjeg uviđaja policija je nastavila potragu za osumnjičenim – Foto: Ilustracija)

U četvrtak u večernjim satima došlo je do upotrebe vatrenog oružja, prilikom čega je muškarac dobio povrede i nalazi se van životne opasnosti, saopćeno je iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Sinoć oko 19:55 sati PU Centar je obaviještena da je u ulici Branilaca Šipa, općina Centar, došlo do upotrebe vatrenog oružja uslijed čega je muškarac A.R. (1985) iz Sarajeva zadobio tjelesne povrede, prenosi Klix.ba:

Nakon što je ekipa Zavoda hitne medicinske pomoći povrijeđenom na mjestu događaja pružila prvu pomoć, prebačen je na KCUS gdje je, van životne opasnosti, zadržan na daljnjem liječenju.

Uviđajem je rukovodila dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a obavili su ga pripadnici Uprave policije MUP-a KS.

Radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela “Pokušaj ubistva”, policijski službenici su došli do saznanja koje dvije osobe se mogu dovesti u vezu s izvršenjem ovog krivičnog djela te je raspisana operativna potraga i za njima se aktivno traga, saopćeno je iz policije.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *