Policija u Tuzli oduzela dva automobila: Vozači nisu posjedovali vozačke dozvole

policija u tuzli u jednom danu oduzela dva automobila jer vozaci nisu posjedovali vozacke dozvole
(Policijski službenici oduzeli su BMW X5 i Lanciu – Foto: Ilustracija)

Policijski službenici PS Centar – PU Tuzla, su u Ulici Džindić Mahala, grad Tuzla obavljajući redovne poslove i zadatke kontrolisali putničko motorno vozilo “BMW X5” kojim je upravljao S.A., rođen 1989.godine iz Tuzle, kojom prilikom je izvršenim provjerama utvrđeno da isti upravlja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, kao i da navedeno vozilo nije registrovano i da vozač ima dug po osnovu neplaćenih kazni u registru novčanih kazni.

O događaju je upoznat dežurni sudija Općinskog suda u Tuzli koji je naložio da se navedeno vozilo privremeno oduzme, te da se protiv vozača podnese zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka navedenom sudu. Potrebne mjere poduzeli su policijski službenici PS Centar.

Istog dana, policijski službenici PS Istok – PU Tuzla su, u Ulici III Tuzlanske brigade, grad Tuzla kontrolisali putničko motorno vozilo “Lancia”, kojim je upravljao S.J., rođen 2002. godine iz Tuzle, kod kojeg je provjerom u službenim evidencijama utvrđeno da isti upravlja vozilom prije sticanja prava na upravljanje kao i da ima evidentiran dug po osnovu neplaćenih kazni u registru novčanih kazni.

O događaju je upoznat dežurni sudija Općinskog suda u Tuzli koji je naložio da se navedeno vozilo privremeno oduzme, te da se protiv vozača podnese zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka navedenom sudu. Potrebne mjere poduzeli su policijski službenici PS Istok (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *