U FK Sloboda podsjetili na ‘istorijski’ pogodak novog sportskog direktora, Zajka Zebe

U pitanju je Zajko Zeba, čovjek koji je ostavio dubok trag u bh. nogometu kao igrač

(Sportski direktor Slobode predstavljen na Tušnju – Foto: FK Sloboda)

Nekada proslavljeni bosanskohercegovački nogometaš Zajko Zeba novi je sportski direktor tuzlanske Slobode, koja se priprema za povratničku sezonu u elitnom rangu bh. nogometa.

Zahvaljujući najviše Zebi, tuzlanski tim je doveo nekoliko novih fudbalera, pa su predstavljeni Aldin Hrvanović, Dražen Dubačkić, Kemal Osmanković i Nihad Šero, dok su neki nogometaši produžili saradnju i ostali na Tušnju.

Danas je na neskavkidašnji način predstavljen i novi sportski direktor, Zeba, veliko fudbalsko ime.

Tuzlaci su danas na službenoj stranici objavili zanimljiv snimak u kojem su se prisjetili jednog od najljepših pogodaka u historiji domaćeg nogometa. Postigao ga je upravo Zeba u dresu Slobode protiv Zrinjskog, a tom prilikom mrežu rivala zatresao je udarcem s centra.

“FK Sloboda Tuzla s ponosom predstavlja našeg novog sportskog direktora. Zajko Zeba, bosanskohercegovački fudbaler sa bogatim iskustvom, gradio je karijeru u mnogim klubovima, a dio karijere proveo je i na našem stadionu Tušanj. Sada se vraća u crveno-crni dres, ali u novoj ulozi sportskog direktora. FK Sloboda Tuzla pred početak sezone gradi ekipu koja će biti konkurentna u Wwin ligi BiH, a vjerujemo da će Zebino iskustvo i stručnost uveliko doprinijeti ostvarenju naših ciljeva”, navodi se u saopćenju tuzlanskog kluba.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *