Rezultati akcije „Lijevak“: Vozači pijani, bez pojasa, koriste mobitele i prekoračuju brzinu!

Vozači kod kojih je utvrđeno prisustvo alkohola odmah su isključeni iz saobraćaja, dok su 4 vozača zadržana u službenim prostorijama Uprave policije MUP TK-a do otrežnjenja
policijski sluzbenici jedinice za saobracaj uprave policije mup-a tk sproveli su akciju lijevak i vrsili poostrenu kontrolu ucesnika u saobracaju
(Akcija Lijevak odrađena je u periodu od 12- do 14. jula – Foto: MUP TK)

Provodeći redovne i pojačane aktivnosti na kontroli učesnika u saobraćaju i realizaciji akcije “Lijevak”, policijski službenici Jedinice za saobraćaj Uprave policije MUP-a TK-a su u periodu od 12. do 14. jula kontrolisali ukupno 123 motorna vozila, te izdali 147 prekršajnih naloga.

Izvršeno je alkotestiranje 91 vozača, te je utvrđeno da 22 vozača upravljaju motornim vozilom pod dejstvom alkohola. Vozači kod kojih je utvrđeno prisustvo alkohola odmah su isključeni iz saobraćaja, dok su 4 vozača zadržana u službenim prostorijama Uprave policije MUP TK-a do otrežnjenja (zbog utvrđenog prisustva alkohola u krvi preko 1,5 g/kg).

Tokom navedenih aktivnosti, u skladu sa Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini, evidentirano je i 75 prekršaja za prekoračenje brzine kretanja motornog vozila, 11 prekršaja za korištenje mobilnog telefona prilikom vožnje i 19 prekršaja za nekorištenje sigurnosnog pojasa.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona će i u narednom preiodu nastaviti sa planskim aktivnostima usmjerenim na podizanje stepena opšte bezbijednosti građana. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *