Tužilaštvo TK nije zadovoljno presudom Elvisu Ćustendilu, žalit će se na odluku suda

Za krivično djelo koje je počinio Ćustendil, najviša kazna zatvora je 45 godina zbog čega porodica ubijene Amre Kahrimanović smatra da je ova presuda blaga
tuzilastvo tk nije zadovoljno presudom kantonalnog suda u slucaju elvis custendil i uputit ce zalbu
(Iz Tužilaštva TK smatraju da je presuda Ćustendilu blaga – Foto: Ilustracija)

Elvis Ćustendil, inspektor MUP-a TK koji je u februaru ove godine ubio Amru Kahrimanović osuđen je na 25 godina zatvora prvostepenom presudom koju mu je jutros izrekao Kantonalni sud u Tuzli.

Za krivično djelo koje je počinio Ćustendil, najviša kazna zatvora je 45 godina zbog čega porodica ubijene Amre Kahrimanović smatra da je ova presuda blaga. 

Tim povodom oglasilo se i Tužilaštvo Tuzlanskog kanton kazavši da će nakon dostavljanja presude Kantonalnog suda Tuzla, Vrhovnom sudu FBiH, uputiti žalbu. 

Podsjećamo, 51-godišnji Elvis Ćustendil iz Tuzle, u to vrijeme službenik Uprave policije MUP-a TK,  7. februara 2024. godine u večernjim satima iz službenog pištolja, pucao u Amru Kahrimanović i usmrtio je.

”Ćustendil je optužen da je pomenutog dana u alkoholiziranom stanju, nakon što je suvlasnica ugostiteljskog  objekta  u Tržnom centru Sjenjak u Tuzli Amra Kahrimanović oko 21 sat došla kako bi se objekat zatvorio i izašla iz prostora, naglo ustao, krenuo za oštećenom,  i u holu tržnog centra iz neposredne blizine, iz službenog pištolja Uprave policije  MUP-a TK u kojoj je bio zaposlen u Operativnom centru, na podmukao način  ispalio jedan hitac u leđa oštećene, a nakon toga je, dok je žrtva ležala na podu,  ispalio  još 15 hitaca  u različite dijelove tijela  i usmrtio je”, navedeno je u optužnici Tužilaštva TK. 

Ćustendil je prije nekoliko dana na ročištu priznao krivicu, a sutkinja Kantonalnog suda Tuzla Paša Softić mu je danas, za krivično djela ubistvo, izrekla zatvorsku kaznu od 25 godina. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *