Policajac iz Tuzle osuđen na 25 godina zatvora zbog ubistva Amre Kahrimanović

Ćustendil je 12. jula ove godine pred Kantonalnim sudom u Tuzli priznao krivicu za počinjeno ubistvo, čime se odrekao prava na suđenje te je predmet danas pravosnažno okončan, bez provođenja sudskog postupka
elvis custendil bivsi inspektor u mup-u tk osudjen je na 25 godina zatvora zbog ubistva tuzlanke amre kahrimanovic u trznom centru sjenjak
(Elvis Ćustendil osuđen je na 25 godina zatvora – Foto: Arhiva)

Policijski službenik Elvis Ćustendil osuđen je na 25 godina zatvora zbog ubistva Amre Kahrimanović u tržnom centru u Tuzli. Presudu je izrekao Kantonalni sud u Tuzli, a nakon što je kao optuženi Ćustendil priznao krivicu, piše Klix.ba.

Amra Kahrimanović, suvlasnica kafića u tržnom centru na Brčanskoj malti u Tuzli u februaru ove godine je na brutalan način ubijena sa više hitaca iz pištolja. Njega je počinio 51-godišnji Elvis Ćustendil, policijski službenik iz Tuzle, koji se kobne večeri nalazio na godišnjem odmoru, a u žrtvu je ispalio hice iz službenog pištolja.

Oružje u to vrijeme kod njega nije smjelo biti, a za učinjeni propust iz redova Uprave policije MUP-a TK do danas niko nije odgovarao.

Nedugo nakon počinjenja krivičnog djela, Ćustendil je uhapšen, a početkom juna protiv njega je potvrđena optužnica, u kojoj je navedeno da je u alkoholiziranom stanju, nakon što je Kahrimanović došla kako bi se objekat zatvorio i izašla iz prostora, naglo ustao i krenuo za njom.

“Tada je u holu tržnog centra iz neposredne blizine, iz službenog pištolja Uprave policije MUP-a TK u kojoj je bio zaposlen u Operativnom centru, na podmukao način ispalio jedan hitac u leđa oštećene, a nakon toga je, dok je žrtva ležala na podu, ispalio još 15 hitaca u različite dijelove tijela i usmrtio je”, navedeno je u optužnici Tužilaštva TK.

Ćustendil je 12. jula ove godine pred Kantonalnim sudom u Tuzli priznao krivicu za počinjeno ubistvo, čime se odrekao prava na suđenje te je predmet danas pravosnažno okončan, bez provođenja sudskog postupka.

Ćustendilu je za krivično djelo ubistva sutkinja Paša Softić izrekla zatvorsku kaznu u trajanju od 25 godina. Tužilaštvo TK je istragu u ovom predmetu provelo sa Federalnom upravom policije, a obavljeno je 11 vještačenja.

Između ostalog, urađena su vještačenja neuropsihijatra i kliničkog psihologa, zatim vještačenje iz oblasti sudske medicine, DNK analiza, balistička i hemijska vještačenja, vještačenje mobitela te digitalnih zapisa, odnosno snimaka. U svojstvu svjedoka je saslušan veći broj osoba, a uz optužnicu je nadležnom sudu priloženo okvirno 230 različitih materijalnih dokaza, prenosi Klix.ba.

Za krivično djelo koje je počinio Čustendil, raspon zatvorske kazne se kreće od deset do 45 godina. Ćustendil kao ni njegov branilac nisu prisustvovali današnjem izricanju presude. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *