Bh. reprezentativac potpisao ugovor karijere, igrače i Ligu prvaka

Napadač, koji je prethodno igrao za Augsburg, prelazi u tim koji je prošle sezone bio vicešampion Bundeslige.
Ugovor karijere za bh. reprezentativca (Foto: NSBiH)

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Ermedin Demirović (26), zvanično je postao novi igrač Stuttgarta, što predstavlja značajnu prekretnicu u njegovoj karijeri. Napadač, koji je prethodno igrao za Augsburg, prelazi u tim koji je prošle sezone bio vicešampion Bundeslige.

“Veoma sam sretan što sam ovdje u Stuttgartu. Jedva čekam da sezona počne. Nakon što sam igrao protiv Stuttgarta, postao sam navijač ovog tima. Sviđa mi se stil igre i ekipa. Poznajem nekoliko igrača ovdje, tako da vjerovatno neće dugo trajati dok se skrasim,” izjavio je Demirović. On će sa Stuttgartom naredne sezone igrati u Ligi prvaka.

Demirović je imao izvanrednu sezonu u dresu Augsburga, postigavši 15 golova i upisavši 10 asistencija dok je bio kapiten ekipe. Njegove impresivne igre donijele su mu ovaj transfer, za koji će Stuttgart platiti rekordnih 21 milion eura.

“Demirović već nekoliko godina dokazuje svoj poseban kvalitet. Jedan je od najboljih napadača Bundeslige, jednako impresivan kao strijelac i kao asistent. Njegovo iskustvo i mentalitet čine ga izuzetno vrijednim za naš tim. Veoma smo sretni što Ermedin sada nosi dres VfB-a i srdačno ga dočekujemo u klubu,” rekao je sportski direktor Stuttgarta Fabien Wohlgemuth.

Demirović je tokom svoje karijere igrao za Freiburg, Alaves, St. Gallen, Almeriju i Sochaux, a ponikao je u RB Leipzigu. Za reprezentaciju BiH ima 26 nastupa i jedan gol.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *