U Sarajevu za šest mjeseci zapaljen čak 21 automobil

Osim paljevina automobila, sarajevska policija radila je i na slučaju namjernog zapaljenja jednog ugostiteljskog objekta
u sarajevu za 6 mjeseci zapaljen 21 automobil
(Sarajlije su s razlogom zabrinute zbog učestalih paljenja automobila – Foto: Ilustracija)

Vrlo često ćemo čuti da se u Kantonu Sarajevo građani ne osjećaju bezbjedno, a da se na ulicama odvijaju okršaji kriminalnih grupa što direktno utiče na bezbjednost, i pojedinaca i cjelokupne situacije.

Od početka 2024. godine bilo je mnogo krivičnih djela koja su se odvijala na ulicama Sarajeva u bilo koje doba dana. Dešavale su se i pucnjave, ubistva, a neka djela kumovala su i ogromnoj materijalnoj šteti.

“U periodu 01. januara do 30. juna 2024. godine evidentiran je 21 slučaj u kojima je, prema nalazu vještaka protivpožarne zaštite, upotrebom zapaljive tečnosti/otvorenog plamena izazvan požar na motornom vozilu (Izazivanje opće opasnosti – član 323. KZ FBiH)”, rečeno je iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo za Klix.ba.

Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo rasvijetlili su sedam slučajeva. Od toga, protiv četiri osobe je podnesen službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Osim paljevina automobila, sarajevska policija radila je i na slučaju namjernog zapaljenja jednog ugostiteljskog objekta. Radi se o slučaju od trećeg maja kada je u ranim jutarnjim satima u Maloj aleji na Ilidži zapaljen kafić.

Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo dostavljen je Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv NN počinioca za izvršenje krivičnog djela Izazivanje opće opasnosti. Policijski službenici nastavljaju rad na ovom predmetu jer, dakle, počinilac još uvijek nije pronađen. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *