Tropske noći, vrelina danju, tek od petka ‘mrvica’ svježine!

U petak, 19. jula, bit će malo do umjreno oblačno i nešto sunčanije na jugu. U kontinentalnom dijelu temperature će pasti za 5-6 stepeni
Trebinje – Jedan od najtoplijih gradova u BiH – Foto: MPt)

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost. U noći na utorak, u mnogim gradovima je trajala tropska noć.

Poslije podne, ponegdje na istoku i sjeveru Bosne mogući su lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne zapadni i jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeverozapadni.

Jutarnja temperatura zraka od 20 do 26, na jugu i sjeveru do 29, a najviša dnevna od 34 do 41 stupanj.

U Sarajevu sunčano i vruće. Razvojem oblačnosti moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura oko 20, a najviša dnevna temperatura oko 36 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 17. JULI (SRIJEDA): sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost. U noći na srijedu, u mnogim gradovima se očekuje i tropska noć. Poslije podne se očekuju lokalni pljuskovi. Vjetar slab promjenljivog smjera.

Jutarnja temperatura zraka od 20 do 26, na jugu i sjeveru do 28, a dnevna od 31 do 37, na jugu 40 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 18. JULI (ČETVRTAK): sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost. U noći na četvrtak, u mnogim gradovima se očekuje i tropska noć. Poslije podne i dio večeri u Bosni su mogući lokalni pljuskovi. Vjetar slab promjenljivog smjera.

Jutarnja temperatura zraka od 20 do 26, na jugu do 28, a dnevna od 30 do 36, na jugu 40 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 19. JULI (PETAK): Malo do umjreno oblačno i nešto sunčanije na jugu. Razvojem oblačnost, u većm dijelu zemlje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno padavine mogu biti i obilnije.

Jutarnja temperatura zraka od 19 do 26, a dnevna od 25 do 31, na jugu 35 stupnjeva, kažu u FHMZ-u. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *