Školske kolege o napadaču na Trumpa: Bio je usamljen, čudno odjeven i maltretirali su ga

CNN je kontaktirao mladićevog oca, Matthewa Crooksa, koji je izjavio da pokušava shvatiti "što se dovraga događa" i da neće davati izjave dok ne razgovara s policijom.

(Maltretirali su ga u školi- Foto: X )

Motivacija napadača, koji je u subotu ranio bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, još uvijek se istražuje. Novinari su uspjeli kontaktirati nekoliko ljudi iz njegove okoline, čije izjave počinju otkrivati detalje o njegovom karakteru.

Dvadesetogodišnji Thomas Matthew Crooks pucao je na Trumpa u Butleru, Pennsylvaniji, gdje je bivši predsjednik učestvovao na republikanskom predizbornom skupu. Trump je lakše ranjen u uho, a jedan sudionik, 50-godišnji bivši vatrogasac, također je ranjen prije nego što su snajperisti neutralizirali napadača na krovu.

CNN je kontaktirao mladićevog oca, Matthewa Crooksa, koji je izjavio da pokušava shvatiti “što se dovraga događa” i da neće davati izjave dok ne razgovara s policijom.

Crooksova bivša kolegica iz razreda, Sarah D'Angelo, rekla je za The Wall Street Journal da Crooks nikada nije govorio o svojim političkim stavovima. “Nikada nije govorio o mržnji prema Trumpu ili nečem sličnom,” izjavila je D'Angelo.

James Kohler, 21-godišnji kolega iz razreda, kazao je da je Crooks bio žrtva maltretiranja. “Maltretirali su ga gotovo svaki dan. Bio je izopćenik. Sjedio je sam za ručkom. To je bilo tužno,” rekao je Kohler, napominjući kako su se drugi rugali Crooksu zbog njegove lovačke odjeće.

Dvadesetogodišnji Michael Dudjak, koji je također išao u školu s Crooksom, opisao ga je za NBC News kao tihog i povučenog. Nije znao za zlostavljanje, ali je rekao da je Crooks bio usamljenik. Dudjak je bio šokiran kada je saznao da je Crooks napadač.

Dužnosnik FBI-a kasnije je izjavio da je, na temelju istrage, napadač djelovao samostalno. Još uvijek nije poznato njegovo političko opredjeljenje, a nisu pronađene nikakve prijeteće poruke povezane s tim.

“Informacije koje imamo u ovom trenutku pokazuju da je napadač djelovao samostalno i da sigurnost javnosti trenutno nije ugrožena,” izjavio je agent Kevin Rojek, koji je zadužen za slučaj, za The New York Times (NYT).

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *