Vaša pisma: Sramota šta se radi u Donjoj Grabovici (Foto)

Napominjemo da je ovaj asfalt već jednom plaćen putem samodoprinosa i on je naš, tj. vlasništvo mještana. Ali, firma RIAL Doo Doboj Istok vozi taj kamen iz MZ Grabovice i prodaje
(Mještani D. Grabovice traže intervenciju Gradske uprave Tuzla – Foto: Ranko Knežević)

U Donjoj Grabovici se radi rekonstrukcija kolovoza. Medutim, na zaprepaštenje mještana MZ Grabovica i samih prestavnika Mjesne zajednice Grabovica asfalt što se skida sa kolovoza u Grabovici prodaje se po 300 KM i vozi se iz MZ Grabovice dok sa druge strane mještani idu po blatu. Dva sela, Tetima i Grabovica, nisu spojeni.

U Gradskoj upravi danas (subota) nema nikog u službama. Napominjemo da je ovaj asfalt već jednom plaćen putem samodoprinosa i on je naš, tj. vlasništvo mještana. Ali, firma RIAL Doo Doboj Istok vozi taj kamen iz MZ Grabovice i prodaje.

Hvala Gradskoj upravi i gradonačelniku Zijadu Lugaviću što ovo dopušta da se radi u Grabovici. U više navrata smo tražili da nam se spoje sela Grabovica i Tetima, tojest, da se naspe put bilo kakvim kamenom, a naš kamen ode iz MZ Grabovica. Velika sramota! (Ranko Knežević, mještanin D. Grabovice)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *