Ovaj proizvod nema šta ne čisti u kući, a posebno učinkovito uklanja kamenac i hrđu

Limunska kiselina je jedna od najčešće korištenih voćnih kiselina na biljnoj bazi i kruta je tvar u prahu koja je topiva u vodi, bezbojna i biorazgradiva
limunska kiselina odlicna je za ciscenje u kuci a posebno ucinkovito uklanja kamenac i hrdju
(Limunska kiselina otkriva svoju moć u ulozi sredstva za čišćenje – Foto: Ilustracija)

Već ste doslovno ludi od stalnih pokušaja da očistite površine pune kamenca, hrđe i drugih prljavština u svom domu?

Isprobali ste razna sredstva i metode, ali sve to je i dalje tu. I vidi se. Posebno na kadi i na slavinama. Ne brinite, otkrivamo vam koje sredstvo će riješiti problem, sto postotno prirodno, bez jakih kupovnih hemikalija. Riječ je o limunskoj kiselini. 

Limunska kiselina je jedna od najčešće korištenih voćnih kiselina na biljnoj bazi i kruta je tvar u prahu koja je topiva u vodi, bezbojna i biorazgradiva.

Najviše je ima u jabukama, kruškama i bobičastom voću, ali i u nekim četinarima i posebnim vrstama gljiva. Čak i naše tijelo proizvodi limunsku kiselinu kao međuprodukt metabolizma ugljika i masnih kiselina.

Limunska kiselina također otkriva svoju moć u ulozi sredstva za čišćenje – predstavlja univerzalno sredstvo, impresivno i nadasve učinkovito rješenje za probleme u kućanstvu, piše ecosplendo.hr.

Kako koristiti limunsku kiselinu u čišćenju?

Sudoper pospite sodom bikarbonom, prelijte ga sadržajem jedne vrećice limunske kiseline i preko toga iscijedite pola limuna. Pričekajte nekoliko minuta i nježno istrljajte spužvicom. Isprati vodom.

Za čišćenje mašine za pranje suđa ulijte vrećicu limunske kiseline u odjeljak za tablete i pokrenite stroj na standardnom programu pranja suđa. Iznenadit ćete se koliko će suđe biti blistavo, a perilica čista.

Isto tako, možete isprobati sljedeće: u WC šolju rasporedite oko tri kašike limunske kiseline, ostavite da djeluje, kratko utrljajte četkom i zatim isperite. Mrlje se jednostavno uklanjaju, a dobivate i citrusnu svježinu.

Nadalje, često se događa da se kamenac uhvati za dno kuhala za vodu, koje se ne može očistiti običnim deterdžentom. Stoga u kuhalo za vodu ulijte 1 litru hladne vode i zagrijavajte je dok ne zakipi, a zatim u prokuhanu vodu dodajte 2 vrećice limunske kiseline.

Promiješajte i ostavite vodu da se skroz puno ohladi, oko sat vremena. Nakon toga prolijte vodu i isperite kuhalo za vodu. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *