Watkins golom u 90. minuti osigurao Englezima finale protiv Španije

Odigrana je druga utakmica polufinala Eura u Dortmundu gdje su se sastali Nizozemska i Engleska. Semafor je na kraju pokazivao 2:1 za Englesku. Golove u prvom poluvremenu su postigli Xavi Simons za ”Lale”, a Kanea za  ”Tri lava”. A onda je u 90. minuti Watkins pogodio za 2:1. Tako će u nedjelju u Berlinu u finalu igrati Španija – Engleska.

Nizozemci su iz prvog ozbiljnijeg napada došli do vodstva. Igrao se 7. minut kada je  Xavi Simons sjajno pogodaio za vodstvo ”Lala”.

Pet minuta poslije Kanea je dobro šutirao, ali je čuvar mreže Nizozemske bio na oprezu. Englezi su krenuli ofanzivno po izjednačenje.

 U 17. minuti dosuđen je jedanaesterac za ”Tri lava”, nakon što se pregledao VAR. Kanea je pogodio za 1:1.

Igrao se 23. minut kada je Foden dobro prošao po desnoj strani, ušao u šesnaesterac i pucao. Kada su svi vidjeli loptu u golu Dumfries je izbacio sa gol linije.

Uzvratili su Nizozemci šest minuta poslije. Dumfries je ,nakon kornera, glavom pogodio prečku. A u 32. minuti Foden je sa nekih 20 metara pogodio stativu. Igrala se sjajna utakmica u Dortmundu. Do kraja prvog dijela nije bilo promjene rezultata.

Oprezno u drugom dijelu, a onda gol u finišu

U nastavku su obje reprezentacije ušle dosta oprezno. Više se vodilo računa o svom golu. Na prvu priliku čekalo se do 65. minute. Nakon prekida Van Dijk je je šutirao iz neposredne blizine, ali Pickford je odlično odbranio.

Golman reprezentacije Engleske je rutinski u 77. minuti zaustavio šut Xavi Simonsa. Dvije minute poslije Saka je pogodio mrežu Nizozemske, ali je signaliziran ofsajd. Ponovljeni snimak je pokazao da je pomoćni sudija bio u pravu. U 84. minuti dobra akcija Nizozemaca, ali odbrana Engleske je dobro reagovala u ključnim trenucima. 

Palmer je u 88.minuti imao sjajnu priliku, ali je šutirao preko gola. Samo dvije minute poslije Watkins je pogodio za 2:1 i veliko finale. Igrali su prije tri godine finale protiv Italije, ali su Englezi poraženi. Imat će priliku da se iskupe. (sc, tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *