Novoizgrađeni kružni tok kod MUP-a olakšao protok saobraćaja

U narednom periodu, gradske službe će urediti ovaj dio saobraćajnice sadnjom zemlje i postavljanjem ukrasnog kamenja, a planirano je i isticanje jarbola sa zastavom Bosne i Hercegovine
privremeni kruzni tok kod zgrade mup-a u tuzli olaksan protok saobracaja
(Na raskirsnici kod MUP-a TK postavljen je privremeni kružni tok – Foto: RTV Slon)

Tuzla je dobila još jedan kružni tok, ovaj put privremeni, koji je postavljen kod zgrade MUP-a TK. Kako navode iz Službe za komunalne poslove grada Tuzla, ovaj kružni tok ima za cilj poboljšati protoki sigurnost učesnika u saobraćaju, posebno kada je frekvencija automobila velika. Nadležni kažu da će ovaj kružni tok biti aktivan nekoliko mjeseci.

„Nama je potrebno zbog određenih statističkih i stručnih podataka da vidimo kako će to funkcionisat na terenu, pa minimalno je to šest mjeseci ali vidjet ćemo dalju njegovu funkcionalnost kako će se odraziti na ovom dijelu raskrsnice“ izjavio je Miralem Mulać pomoćnik gradonačelnika za komunalne poslove Tuzla.

U narednom periodu, gradske službe će urediti ovaj dio saobraćajnice sadnjom zemlje i postavljanjem ukrasnog kamenja, a planirano je i isticanje jarbola sa zastavom Bosne i Hercegovine.

Zbog obilnih gužvi, protok saobraćaja u jutarnjim i poslijepodnevnim satima na tuzlanskim raskrsnicama je otežan. U cilju rješavanja ovog problema, postavljen je još jedan privremeni, eksperimentalni kružni tok. Do sada, jedan takav je bio u Ši Selu, a od sada jedan ćemo moći naći i u centru grada. Gradske vlasti se nadaju da će implementiranjem ovog projekta, barem na kratko riješiti problem tuzlanskih gužvi.

„Ovo je stvarno dobra stvar, riješen je problem. Evo već sada vidim da nema zastoja, a uvijek je ovdje bila gužva i zastoj, čekalo se po pola sata te semafori te pješaci ovako je stvarno ovo dobro riješeno“

„Pa super dobra stvar, ovo je rješenje za grad. Ovdje je usko grlo u saobraćaju“

„Znači puno, da se obilježi da se poštuju saobraćajna prava. Biti će korisno“

„Ovo je fenomenalno, fenomenalno“

„Pa u svakom slučaju pozitivna stvar, zato što su kružni tokovi ti koji omogućavaju kontinuiran protok saobraćaja. Mislim lično da će biti malo problem oko pješaka ovdje, ali eto opet je bolje nego onaj semafor od pet sekundi.“ kazali su građani Tuzle, zadovoljni ovim projektom. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *