Jeste li vidjeli kako su Španci ispratili Kroosa u penziju? 

Unatoč tome, navijači su mu priredili dostojanstven i emotivan oproštaj, kakav i priliči igraču Kroosovog kalibra.

(Oproštaj dostojanstven velikana-Foto: Screenshoot )

Legendarni njemački nogometaš Toni Kroos jučer je završio svoju izvanrednu karijeru uz srdačan oproštaj španskih navijača na MHP Areni u Stuttgartu. Kroos je odigrao svoju posljednju profesionalnu utakmicu u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, koja, nažalost, nije završila povoljno za njega, iako je njegova klupska sezona završila trijumfalno sa osvajanjem Lige prvaka.

Španija je eliminisala Njemačku rezultatom 2:1 nakon produžetaka, a tokom utakmice Kroos, poznat po svojoj obično smirenoj igri, napravio je nekoliko grubih prekršaja, što je frustriralo španske navijače. Unatoč tome, navijači su mu priredili dostojanstven i emotivan oproštaj, kakav i priliči igraču Kroosovog kalibra.

Novinar Sky Sportsa, Florian Plettenberg, podijelio je video koji prikazuje dirljiv trenutak kada španski navijači, umjesto da slave pobjedu, aplaudiraju Kroosu, pozivaju ga da im priđe, i zatim mu pjevaju u znak poštovanja. Kroos im je prišao kako bi izrazio svoju zahvalnost.

Španski navijači dobro znaju ko je Toni Kroos, jer su ga godinama gledali kako dominira na španskim terenima u dresu Real Madrida. Mnogi španski reprezentativci, protiv kojih je jučer igrao, također su mu bliski prijatelji.

Podsjetimo, Kroos je s Real Madridom osvojio nevjerovatna 23 trofeja, uključujući šest titula u Ligi prvaka i četiri u La Ligi. (sb)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *