Ko će činiti drugi polufinalni par Evropskog prvenstva u Njemačkoj?

(Zanimljivi susreti očekuju nas i danas – Foto: X)

Nakon što su jučer Španija i Francuska izborile svoje mjesto u polufinalu pobjedama nad Njemačkom i Portugalom, danas ćemo saznati koje će dvije ekipe kompletirati postavu polufinala.

Engleska – Švicarska (18:00, Düsseldorf)

U 18 sati u Düsseldorfu, Engleska će se sučeliti sa Švicarskom. Iako su Englezi u osmini finala jedva prošli dalje, danas su favoriti u očima mnogih.

Pod vođstvom Garetha Southgatea, Engleska nije briljirala na ovom prvenstvu, ali njihovi navijači se nadaju da će ključni igrači kao što su Jude Bellingham, Harry Kane, Bukayo Saka i Phil Foden konačno pokazati svoje najbolje partije. Southgate će morati planirati bez suspendovanog Marca Guehija.

Švicarci su se u osmini finala pokazali moćnima, rutinski savladavši aktuelne prvake Italiju, te su postali tim kojeg mnogi vide kao potencijalno iznenađenje turnira. Očekuje nas vrhunska utakmica.

Meč će suditi Italijan Daniele Orsato, uz asistenciju svojih sunarodnjaka Cira Carbonea i Alessandra Giallatinija. Četvrti sudija je Nijemac Daniel Siebert, dok će VAR sobom rukovoditi Italijan Massimiliano Irrati.

Nizozemska – Turska (21:00, Berlin)

Posljednjeg polufinalistu ćemo saznati nakon večerašnjeg dvoboja u Berlinu između Nizozemske i Turske u 21 sat.

Nizozemci su u osmini finala opravdali svoju ulogu favorita protiv Rumunije, pobjedivši ih sa 3:0. Njihova atraktivna igra, uz Španiju i Njemačku, spada među najljepše na ovom prvenstvu, te ih mnogi stručnjaci već vide u polufinalu.

Turci će imati težak zadatak, dodatno otežan suspenzijom Meriha Demirala, koji je bio ključan u pobjedi nad Austrijom, ali je nakon drugog gola pokazao simbol Sivih vukova, zbog čega je suspendovan. Uz Demirala, selektor Vincenzo Montella neće moći računati ni na veznjake Ismaila Yükseka i Orkuna Kökçüa zbog parnih kartona, što bi njihov prolazak u polufinale učinilo pravom senzacijom.

Glavni sudija susreta je Francuz Clement Turpin, kojem će asistirati sunarodnjaci Nicolas Danos i Benjamin Pages. Četvrti sudija je Nijemac Felix Zwayer, dok će VAR sobom upravljati Francuz Jerome Brisard. (sb)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *