Predstava “Rod i dom” nastavlja manifestaciju “Teatar pod zvijezdama”

Sutra se nastavlja manifestacija “Teatar pod zvijezdama” u Tuzli, gdje će biti izvedena predstava “Rod i dom” autora Safeta Sijarića, u režiji Vlade Keroševića.

Sutra se nastavlja manifestacija “Teatar pod zvijezdama” u Tuzli, gdje će biti izvedena predstava “Rod i dom” autora Safeta Sijarića, u režiji Vlade Keroševića. U ovoj monodrami glumi Irfan Kasumović.

Predstava „Rod i dom“ donosi komične situacije, običaje i tradiciju kako bi ispričala tragičnu priču o ljubavi Arslana Šipovčanina prema Saniji, ženi njegovog brata. To je priča o čovjeku rastrzanom između želje i obaveze, između nagona i tradicije.

“Monodrama je možda najveći izazov za glumca i, ukoliko se pristupi ozbiljno i sistematično, može postati kruna glumačkog života. Rad na ovoj predstavi vraća na scenu one ljudske vrijednosti koje su danas gotovo zaboravljene. Mlade generacije trebaju vidjeti kako se nekad živjelo, po kojim principima su naši preci odgajani, i da tradicija ima svoje lice i naličje. Na neki način, ovo je predstava o prošlim vremenima, ali i o nama danas,” rekao je Irfan Kasumović.

Predstava će se održati na ljetnoj sceni Narodnog pozorišta Tuzla, a u slučaju loših vremenskih prilika, bit će premještena u Pozorište. Ulaz na predstavu je besplatan. (sb)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *