Olujno nevrijeme pogodilo brojne gradove u BiH: U Tuzli jutros otežano odvijanje saobraćaja

Saobraćaj se u Tuzli odvija usporeno, a zbog nevremena su popadala i stabla u gradu koja su napravila materijlanu štetu
jutros je tuzlu zahvatilo jako nevrijeme ulice su poplavljene saobracaj se odvija otezano a usljed vjetra opadale su i grane koje su napravile materijalnu stetu
(U Tuzli se jutros zbog vode na kolovozu saobraćaj odvija otežani – Foto: Arhiva/TL)

Jako olujno nevrijeme pogodilo je brojne gradove u Bosni i Hercegovini. Pričinjena je materijalna šteta, a neki dijelovi BiH su i bez struje.

Jako nevrijeme jutros je pogodilo područje Tuzle. Saobraćaj se odvija usporeno, a zbog nevremena su popadala i stabla u gradu koja su napravila materijlanu štetu.

(Jak vjetar je na nekoliko lokacija u gradu polomio drveće – Foto: RTV Slon)

U cilju smanjenja posljedica najavljenog nevremena, zaštite života i sprečavanja gubitaka, Služba civilne zaštite, apeluje da građani budu spremni zaštiti sebe i svoju imovinu, i da preduzmu mjere pripravnosti za moguće vanredne događaje, koji uključuju: plavljenje imovine i saobraćajnica, poremećaje u snabdjevanju električnom energijom, vodom i komunikacijama.

Posebno se apeluje na građane koji žive u blizini vodotoka da provode mjere samozaštite u cilju smanjena i preduprijeđenja eventualnih šteta od štetnog djelovanja poplava po ljude i materijalna dobra. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *