SNSD ne prihvata rezultat, PDP zadovoljan žrijebom

Do pozicije ga dijeli još odluka Centralne izborne komisije BiH, koja će naknadno biti donesena

PDP-u je otvoren put do delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, a SNSD je ostao bez četvrtog delegata. Rezultat je to žrijeba za dodjelu mandata iz reda srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Žrijebanje za SNSD i PDP

U Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine (CIK BiH) žrijebom je izvučena kandidatska lista Partije demokratskog progresa (PDP) koja osvaja mandat za delegata u Domu naroda PSBiH iz Republike Srpske, o čemu će posebnu odluku donijeti CIK. U bubnju su bile dvije liste – PDP-ova i SNSD-ova,…

U ovaj Dom, umjesto Snježane Novaković-Bursać, ulazi Nenad Vuković. Do pozicije ga dijeli još odluka Centralne izborne komisije BiH, koja će naknadno biti donesena.

Podsjetimo, Odlukom Ustavnog suda BiH, CIK BiH je ponovo priznao listić PDP-a, čime su liste PDP-a i SNSD-a dobile isti broj glasova i završile u žrijebu. Iz SNSD-a ne prihvataju rezultat i navode kako njihova delegatkinja neće napusiti poziciju. Iz PDP-a zadovoljni žrijebom i najavljuju promjenu vlasti.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *