Nudio 3.000 eura mita: Bivši specijalac MUP-a RS-a osuđen na šest mjeseci zatvora

Janjuz je inače ranije osuđivan za učešće u pljački prilikom transporta novca UniCredit banke na autoputu Banja Luka – Bosanska Gradiška 2015. godine
okruzni sud banja luka osudio bivseg specijalca mup-a rs na 6 mjeseci zatvora zbog mita
(Okružni sud Banja Luka donio presudu u slučaju bivšeg specijalca MUP-a RS – Foto: Arhiva)

Bivši specijalac MUP-a RS-a Goran Janjuz osuđen je danas u Okružnom sudu Banja Luka na šest mjeseci zatvora zbog krivičnog djela davanje mita.

Bio je optužen da je djelo počinio 13. augusta 2022. godine oko 13.30 sati u mjestu Sključani, općina Bosanska Dubica, gdje je policija pretresala kuću i pomoćne prostorije njegovog rođaka D. J.

– Nakon završenog pretresa kuće i pomoćnih objekata D. J., te prilikom započinjanja pretresa podruma, bez poziva je prišao Goran Janjuz. Policajcima je ponudio 3.000 eura da ne ulaze u podrum kuće. Tom prilikom im je rekao da preskoče frižider ako mogu, a u kojem se nalazi par njegovih stvari, a da će im on sutra donijeti 3.000 eura – navodilo se u optužnici.

Policajci su zatim nastavili sa pretresom podruma i spornog frižidera i tom prilikom pronašli veću količinu oružja i municije, čije je držanje građanima zabranjeno, dodaje se u optužnici.

– Službenim licima je ponudio poklon da u okviru svojih službenih ovlaštenja ne izvrše službenu radnju koju su morali izvršiti – navodilo se u optužnici koju je podiglo Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Tužilaštva RS-a.

Janjuz je inače ranije osuđivan za učešće u pljački prilikom transporta novca UniCredit banke na autoputu Banja Luka – Bosanska Gradiška 2015. godine, kada je iz blindiranog vozila ukradeno otprilike  617.000 KM. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *